skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Taliban i krisemøte

Taliban-regjeringen i Afghanistan begynte mandag et krisemøte i hovedstaden i Kabul etter amerikanske luftangrep mot flere større byer i landet.

Publisert 08.10.2001 09:32. Oppdatert 08.10.2001 10:26.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Engstelige mennesker forsøker å ta seg ut av Kabul.
En embetsmann i informasjonsdepartementet forteller om møtet til nyhetsbyrået Reuters. Det var usikkert hvor lenge møtet kom til å vare.

Embetsmannen benektet at Nordalliansen som kjemper mot Taliban hadde rykket fram i løpet av natten.

På flukt

Det er vanskelig å bedømme hvor omfattende ødeleggelsene er etter bombeangrepene. Tross portforbudet som trådte i kraft like før angrepene startet, strømmet folk ut i gatene da de første angrepene var over.

Folk forsøker å flykte. De er svært skremte og veldig redde, fortalte en innbygger til Reuters. Ferske bilder fra Kabul viser folk på flukt fra byen.

- Jeg sov under åpen himmel. En sjokkerende natt. Be amerikanerne om å stanse angrepene, sier en av Kabuls innbyggere etter nattens angrep.

Hovedstaden ble angrepet med krysserraketter og missiler flere ganger. Barn, eldre og kvinner forsøker nå fortvilet å komme seg ut av den afghanske hovedstaden, men nabolandet Pakistan sier de ikke har kapasitet til å ta imot flere flyktninger.

Uoversiktelig

Det aghanske nyhetsbyrået AIP melder at minst 20 mennesker er drept i Kabul. I byen Kandahar skal to være drept ifølge en talsmann for Taliban.

Det er imidlertid vanskelig å få en full oversikt over både antall drepte og de materielle skadene. Kabul er allerede sterkt herjet av 20 års borgerkrig.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no