skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Muslimsk kritikk

Flere muslimske grupper og land er kritiske til angrepet på Afghanistan, og politiet i Pakistan måtte i natt bryte opp demonstrasjoner. Det er i dag også varslet demonstrasjoner i Indonesia.

Publisert 08.10.2001 02:27. Oppdatert 08.10.2001 07:45.
Politiet i den pakistanske byen Peshawar nær grensen til Afghanistan måtte i natt bryte opp flere studentdemonstasjoner.

Årsaken til demonstrasjonene er at lederen for et pro-talibansk islamsk parti ble arrestert i går. Partiet har organisert en rekke demonstrasjoner mot USA.

Oppfordrer til demonstrasjon

En ytterliggående muslimsk gruppe oppfordrer muslimer i Indonesia til å beleire USAs ambassade i Jakarta i dag. Aksjonen skal skje klokka 12 norsk tid, ifølge oppfordringen fra Fronten av islams forsvarere (FPI).

Gruppen har gitt president Megawati Sukarnoputri frist på 72 timer til å trekke støtten. Den muslimske gruppen truer også med å angripe den amerikanske ambassaden i Jakarta.

Indonesia er verdens største muslimske land.

Saddam Hussein frykter utvidelse

Iraks president Saddam Hussein mener angrepene på Afghanistan gjør verden ustabil og frykter at krigen vil spre seg til andre land.

Presidenten innkalte søndag til et krisemøte i regjeringen. Etter møtet sa Hussein at han er kritisk til USAs bruk av militær makt.

Kritikk i Libanon

Libanon mener USA tvinger igjennom sin egen definisjon av terrorisme ved å angripe Afghanistan.

Landet har tidligere fordømt angrepene mot USA, men mener en krig mot terrorisme burde har startet ved å stanse Israels okkupasjoner på Vestbredden og i Gaza.






 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no