skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bred politisk støtte

De fleste politiske partier med unntak av SV og RV stiller seg bak USAs angrep mot Afghanistan. SV frykter økt ustabilitet i området.

Publisert 07.10.2001 22:38.
Ap-leder Thorbjørn Jagland, Høyre-leder Jan Petersen, Frp-formann Carl I. Hagen og KrFs statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik støtter aksjonen.

Jagland viser til at det finnes et klart grunnlag både i FNs sikkerhetsråd og folkeretten. Han er derfor ikke i tvil om at angrepet har bred internasjonal støtte, og viser til at USAs president George W. Bush de siste ukene har bygd opp en bred koalisjon mot terrorisme.

Carl I. Hagen sier at han gir full støtte til angrepet på Afghanistan søndag kveld.
- Vi gir full støtte. Vi er involvert gjennom NATOs artikkel 5. Det er en soleklar ting at Norge følger opp, sier Hagen til NTB.

Bondevik støtter

Påtroppende statsminister Kjell Magne Bondevik er ikke overrasket over det amerikansk-britiske angrepet på Afghanistan.

- Dette er noe vi har visst ville komme, og det virker på meg som om disse angrepene er målrettet mot terroristbaser i Afghanistan, sier Bondevik til NTB.

Han understreker at han stiller seg bak angrepet og mener det er viktig å vise solidaritet med USA.

SV kritisk

SV-leder Kristin Halvorsen frykter at angrepene mot Afghanistan kan bidra til økt rekruttering til terrororganisasjoner.

- Jeg synes dette virker lite klokt. Jeg frykter ustabilitet i hele området og at dette vanskeliggjør den langsiktige internasjonale enigheten om bekjempelse av terrorisme. Dessuten frykter jeg ny rekruttering til terrororganisasjoner, sier Kristin Halvorsen til NTB.


RV fordømmer

- Krig er ikke svaret på terroren i New York og Washington, og RV fordømmer dette angrepet på det sterkeste, sier partileder Aslak Sira Myhre.

Ifølge Sira Myhre bidrar USAs president George W. Bush nå til en opptrapping av volden.

- Dette er som å helle bensin på bålet. Sivile liv kommer til å gå tapt, og det kan bli opptøyer i hele regionen. Kuler og krutt løser ikke problemene, sier RV-lederen.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no