skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Stengt i New York

USAs finansmarkeder holder stengt onsdag som følge av angrepet på World Trade Center. Det er ventet voldsomme fall i kursene når børsene åpner igjen.

Publisert 11.09.2001 23:13. Oppdatert 12.09.2001 12:51.
I New York stanset all finansiell virksomhet opp etter terrorangrepene, som totalt ødela det finansielle senteret World Trade Center, og området er helt avsperret. Man frykter voldsomme fall i aksjekursene når Nasdaq og New York-børsen igjen åpner.

Investeringsrådgivere på Wall Street vurderer det som tvilsomt at New York-børsen vil bli åpnet igjen allerede torsdag, som planlagt. Hele området er dekket av støv og bygningsrester, og mange gater er fortsatt blokkert. Dessuten lå hovedstasjonen for undergrunnsbanen, som mange bruker, nettopp i underetasjen av det fullstendig ødelagte World Trade Center.

Frykter for økonomien

Også de europeiske børsene reagerte sterkt på angrepene. De viktigste indeksene på børsene i London og Paris opplevde
det kraftigste fallet siden sammenbruddet i oktober 1987.

- Dette vil ryste forbrukernes tillit i USA, og risikoen for en resesjon er mye større nå, sier investeringssjef Jason See hos OUB Asset Management til Bloomberg News.

I deler av USA var det kø på bensinstrasjonene, og prisene steg ifølge CNN flere steder til himmels. Det blir også meldt om hamstring i New York.

Fryktelige tall

Det finansielle miljøet i USA er meget hardt rammet av terroraksjonene. Et meklerfirma oppgir at det kan ha mistet mellom 1000 og 1200 ansatte.

Blant andre ofre skal være ledelsen i et stort optisk firma, samt en rekke ansatte i et Boston-basert IT-firma. Antall ofre er fortsatt ukjente, men betegnelsen "fryktelige tall" blir brukt".




 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no