skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Mange ønsker plass i Nidarosdomen

Nærmere 4000 søknader er kommet inn fra folk som ønsker en plass i Nidarosdomen under prinsessebryllupet. Fredag gikk fristen ut.

Publisert 23.02.2002 12:59.
De siste dagene har brevene strømmet inn, og ivrige håpefulle har møtt opp hos fylkesmannen og skrevet søknader i håp om å være en av de som får oppleve begivenheten på nært hold. Fristen for å søke gikk ut fredag 22. februar.

Kreative søknader

7. januar ble det klart at mellom 800 og 1000 plasser i Nidarosdomen skulle settes av til folket når prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gifter seg 24. mai. I løpet av de sju ukene som har gått har Fylkesmannen i Sør-Trøndelag mottatt en rekke søknader både i posten og på mail. Mange har gjort seg ekstra flid med gode begrunnelser, flagg, farger og bilder av de konglige. Dette vil nok telle litt ekstra når det nå skal bestemms hvem som får tildelt plass i kirka, sier direktør hos Fylkesmannen Asbjørn Eide.

-Vi har ikke gått gjennom alle søknadene ennå. Først må vi får registrert alle som er kommet inn. -Det er også en del som er bosatt i ut landet som har søkt om plass under vielsen. Flere av brevene er postlagt utenfor Norge, sier Eide.

Får svar etter påske

I løpet av neste uke vil Asbjørn Eide og hans stab ved Fylkesmannens kontor gå igjennom søknadene. Men svar på om nettopp du får tildelt en plass for å overvære vårens store begivenhet, kommer ikke riktig ennå. Først etter påske regner Eide med at de kan begynne å sende ut svarene.

Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no