skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 
Kyss en frosk og ligg på en ert ...

Ta prinsessetesten!

Dagen før dagen fylles Erkebispegården i Trondheim med vakre prinsesser. Alle jenter fra 3 til 10 år inviteres til å ta prinsesse-testen.

Publisert 13.05.2002 17:31.
En ekte frosk får sitt livs opplevelse under prinsessetesten i Erkebispegården.
En vaskeekte frosk, ekstra slimete for anledningen, er engasjert fra Zoologisk museum i Oslo - og vil trolig få sitt livs opplevelse. For nå skal den kysses! Og om den blir til en prins, tar nok museet det med fatning, mener museumsleder ved Erkebispegården, Camilla Nereid.

Askepott-sko

Ikke at jenter mellom tre og ti trenger opplysningen. Men standardutstyr for prinsessetesten er for ordens skyld krone eller tiara samt din flotteste kjole med tilbehør. Så er det bare - hvis du har meldt deg på innen 15.mai klokka 14 - å stille til dyst i Erkebispegården torsdag 23. mai.

De håpefulle skal foruten froskekyssinga demonstrere sine ferdigheter i dyp neiing, kongelig vink og soving i himmelseng - på et stort antall madrasser, så klart, og kanskje ligger det noe under....
Kongelig vink er et av kravene for ekte prinsesser.


Greier du i tillegg å smette foten elegant og uanstrengt ned i en yndig, liten sko - ja, da er mulighetene til stede for offentlig godkjenning, forstår vi museet rett. Og denne dagen blir alle vinnere, sier Camilla Nereid. Om det vanker prinser i premie, sier hun foreløpig ingenting om.

- På med sjarmen, Trondheim!

Ingen forstår seg bedre på prinsesse-prakt enn jenter i denne aldersgruppa. Og arrangøren er sikker på at sjarmfaktoren vil være sjeldent høy.
Nereid sier hun er skuffa over den negative omtalen trønderne har fått etter all diskusjonen og pengekrangelen rundt bryllupsfeiringa. I et intervju med NRK Sør-Trøndelag sender hun følgende brannfakkel til trondhjemmerne:
-Jeg tror faktisk Bergen ville taklet utfordringa bedre. Bergenserne ville slått seg på brystkassa og gjort maksimalt ut av arrangementet. Det har vi også lyst til å gjøre, vi som arbeider i Nidarosdomen og Erkebispegården.

Fyrstelig antrukket i kjole og med kronen museet har fått laget for salg foran bryllupet demonstrerer hun villig den kongelige vinketeknikk:
- Som om du skrur av lokket på et syltetøyglass, meget nennsomt!

Begrenset antall

For å makte pågangen er deltakerantallet begrenset til 500. Alle kan delta, men må melde seg på tirsdag 14. eller onsdag 15. mai mellom klokka 10 og 14 på telefon 73 53 91 59.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no