skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Kongen betaler gildet

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn får hverandre i Nidarosdomen 24. mai. Foruten en ny svigersønn, er en stor regning det eneste Kong Harald får etter bryllupet.

Publisert 16.01.2002 22:49. Oppdatert 17.01.2002 00:21.
For det er Kongen som betaler hoveddelen av bryllupsfesten i Trondheim i mai. Feiringen varer i tre dager, og kommer til å koste store beløp.

Kongen betaler

Hvor stor regningen blir for Hans Majestet vil ikke Slottet ut med. Deler av regningen er det andre som betaler, men en betydelig andel vil bli dekket av Kongens private midler.

Trondheim kommune står som arrangør av ”Kongelig variete” – et show i Olavshallen kvelden før bryllupsfesten. Utgiftene knyttet til dette er det kommunen som må bære. Regjeringen inviterer til mottakelse etter arrangementet i Olavshallen, og betaler selvsagt for dette.

I tillegg får andre offentlige etater kostnader knyttet til bryllupet, som de trolig må dekke over eget budsjett. Dette gjelder blant annet Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, og Sør-Trøndelag politidistrikt. Om politiet for eksempel kan få ekstrabevilgninger fra Politidirektoratet eller Justisdepartementet gjenstår å se.

Ukjent kostnad

Selv om Slottet ikke vil ut med prisen på bryllupsfesten, er det klart at Kong Harald som betaler for det meste av programmet de tre dagene det blir feiring. Slottet holder kortene tett til brystet, og vil ikke en gang gi et overslag over utgiftene til festen.

Om finansieringen skriver Slottet i en pressemelding: ”Alle kostnadene i Stiftsgården og ved de øvrige kongelige arrangementene dekkes av Hans Majestet Kongen.”

LENKER
Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no