skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Streikeslutt berger bryllupskaka

Pyntingen av bryllupskaka kan fortsette på Britannia Hotel i Trondheim. Når hotellstreiken nå er slutt, blir det både bryllupsmiddag og bryllupskake fra Britannia.

Publisert 17.05.2002 15:56.
–Dette er virkelig en gledens dag. Jeg tror 500 personer har tatt meg i hånda og sagt de gleder seg til festen 24. mai, forteller en jublende glad hotelldirektør Frode Hofstad til NTB.

Frode Hofstad
Han fikk tidlig på nasjonaldagen beskjed fra bryllupsgeneral Bjørn Ruud om at Slottet trekker avbestillingen av mat og rom i forbindelse med bryllupsfesten. Avbestillingen ble levert hotellet 16. mai. Da var stemningen alt annet enn god på direktørkontoret.

–Hadde streiken vart langt utover lørdagen hadde nok vi vært uaktuelle som leverandører til bryllupet, forteller Hofstad.

Märtha på kaffe

Også på den andre siden av bordet - hos bryllupsarrangørene- pustet man 17. mai lettet ut over alle problemene som med ett var borte med vinden.

–Vi har lagt ned en del arbeid for å lage en plan B, men nå er vi gått tilbake til den opprinnelige planen igjen. Vi er kvitt mange praktiske problemer, forteller Bjørn Ruud til NTB.

En av de to hovedpersonene for all viraken, prinsesse Märtha Louise, har allerede nytt godt av at hotellstreiken er avblåst. Tidlig på nasjonaldagen var hun innom hotellet på kaffe og kaker.
–Streiken så ut til å sette en effektiv stopper for besøket, men vi klarte heldigvis å få det til, forteller Hofstad.

Ikke til folket

Hotellets kjøkken har for lengst startet forberedelsene til bryllupet. Kjøttet til middagen er i hus og over pinse kommer det flere råvarer. Bryllupskaka er nesten ferdig og står i et avlåst rom. Hittil er det lagt ned om lag 200 arbeidstimer på kaka. Ei stund ble det pratet om å servere den under folkefesten på torget i trønderhovedstaden, men den skal nå i stedet skjæres av prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Britannia Hotel har satt av 60 av sine mest luksuriøse dobbeltrom til de 120 bryllupsgjestene som Slottet har bedt om innkvartering for i bryllupshelgen.

70 servitører skal servere gjestene under bryllupsfesten som holdes i Stiftsgården, bare et steinkast unna hotellet.

(NTB)

Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no