skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Spiser og danser i selskapstelt

Det skal brukes som spisesal og ballsal, og er 450 kvadratmeter stort. Et selskapstelt i bakgården bak Stiftsgården skal sørge for nok plass til de kongelige gjestene under prinsessebryllupet.

Publisert 07.05.2002 08:10.
Når prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har gitt hverandre sitt ja i Nidarosdomen, skal brudeparet med familie og gjester spasere til Stiftsgården. Der blir det middag med etterfølgende ball.

Spiser i selskapstelt

Stiftsgården har ikke plass nok til de rundt 220 middagsgjestene.
Stiftsgården har 148 rom. Likevel er det ikke nok plass til å invitere de rundt 220 middagsgjestene til å spise innendørs. De fleste må belage seg på å spise i et stort telt i bakgården.

Med sine 15 ganger 30 meter, blir teltet i alt 450 kvadratmeter stort. Det er firmaet AS Myhre & Sønn som skal sette opp teltet, og utstyre det for et kongelig bryllup. Blant annet skal det legges parkett på gulvet i teltet. Årsaken er at teltet skal brukes som dansegulv senere om kvelden.

Dansegulv i teltet

Kronprins Haakon og Mette-Marit danset brudevalsen i ballsalene på Slottet. Märtha og Ari danser i selskapsteltet ved Stifstgården.
- Etter middagen skal teltet ryddes, mens gjestene strekker på bena inne i Stiftsgården. Utover kvelden samles alle gjestene i selskapsteltet, der de blir servert bryllupskake før det danses til langt på natt, sier administrerende direktør Gaute Myhre i AS Myhre & Sønn.

Arrangøren er forberedt på at trønderværet kanskje ikke viser seg fra sin beste side. AS Myhre & Sønn skal derfor være i beredskap under middagen, i tilfelle det blir kaldt. Hvis det skjer, er de klare til å sette inn ovner i teltet for å gi frosne middagsgjester varmen tilbake.

700 meter grå løper

Kongeparet er vant til røde løpere, men går på grått fra Nidarosdomen til Stiftsgården.
Trondheimsfirmaet Myhre & Sønn har også andre oppgaver i forbindelse med bryllupet. På firmaets lager ligger 700 meter grå løper, i tillegg til noen ruller med rød løper. Disse skal brukes i forbindelse med vielsen i Nidarosdomen.

Etter vielsen er planen at bryllupsgjestene skal spasere fra Nidarosdomen til Stiftsgården. For at de skal slippe å skifte sko før spaserturen, skal det legges grå løper de 651 meterne gjestene må gå. Ut fra Nidarosdomen, og inn i Stiftsgården, blir det rød løper som normalt ved kongelige begivenheter.

20 personer i arbeid

I alt skal Myhre & Sønn ha rundt 20 personer i arbeid med å legge løperen i Munkegata i Trondheim. Blant annet stiller Forsvaret opp med mannskaper. Arbeidet skal skje i løpet av 45 minutter, mens vielsen pågår inne i Nidarosdomen. Det er også lagt inn litt ekstra tid til jobben, men firmaet har maksimalt en time på seg.

Store folkemengder kan gjøre det vanskelig å få lagt løperen gjennom Munkegata.
- Det blir hektisk, men vi stiller med to biler som skal begynne å legge løperen fra hver sin ende av Munkegata. Den store utfordringen blir nok å komme fram med bilene, for det vil jo stå folk langs hele ruta, sier Gaute Myhre.

Firmaet har forsøkt å legge løperen på deler av strekningen. Men på bryllupsdagen får de bare ett forsøk. I tillegg til å rulle ut mange hundre meter teppe, skal teppet også forsvarlig festes med dobbeltsidig tape og stifter.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no