skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Løssnippede stjerner

Prinsesse Martha og Ari Behn tok seg god tid til å vinke til de frammøtte utenfor restauranten Bølgen & Moi. REUTERS/Fabrizio Bensch / SCANPIX)
Prinsesse Martha og Ari Behn tok seg god tid til å vinke til de frammøtte utenfor restauranten Bølgen & Moi. REUTERS/Fabrizio Bensch / SCANPIX)
I matchende svart og lidenskapelig rødt startet Martha og Ari feiringen på restaurant sammen med feststemte venner onsdag kveld. Løs snipp, humør og god stemning var satt i høysetet.

Publisert 23.05.2002 00:12.
I stekende kveldssol fikk et hoiende pressekorps de bildene de ville ha. Noe forsinket, men med store smil tok brudeparet seg god tid til å vinke til de frammøtte på trammen utenfor restauranten Bølgen & Moi.

Mens mange av gjestene stilte i antrekk med klare referanser til bryllupsfargene rosa og mintgrønt, valgte brudeparet en annen vri. Martha stilte i en kort, sort kjole, med mønster i rødt og hvitt, med en rød veske på armen. Ari var ulastelig kledd i sort dress, med hvit, slipsløs skjorte.

Kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja så ut til å trives godt i vårsola i Trondheim onsdag kveld. (Foto: Gunnar Lier, SCANPIX)

Forberedt program

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var på plass allerede to timer før festen skulle begynne, trolig for å forberede noe av kveldens program. De passet likevel på å snike seg unna igjen, før de ankom sammen med kong Harald, dronning Sonja og brudeparet like før klokken 20.

Ari Behns foreldre Marianne Solberg Behn og Olav Bjørshol, denne gangen arm i arm uten ektefeller, var sammen med Aris søsken de siste som ankom før de kongelige ankom i en buss fra Klæburuten.Da hadde forloverne Marianne Ulrichsen og Kåre Conradi allerede i en drøy times tid hilst gjestene velkommen.

Varmt lokale

Kjendiskokk Trond Moi og interiørarkitekt Line Dunsæd ankom småløpende festen med en gave til brudeparet i posen: to høye stettglass prydet med hvert sitt svulmende hjerte. (Foto: Gunnar Lier, SCANPIX)
Kveldens kokk Trond Moi og hans kone Line Dunsæd, som sto for utsmykningen, kom overraskende sent til festen. Med seg hadde de en gave til brudeparet, to høye stettglass prydet med hvert sitt rødsvulmende hjerte.

Med tildekkede vinduer var restauranten lukket for innsyn fra gaten, men det fantastiske vårværet førte til høy temperatur i lokalet. Dørene ble dermed stående på vidt gap, og flere av gjestene så seg nødt til å snike seg ut på trappen da festlighetene var i gang. Etter det NTB erfarer var de brudgom Ari som tok ordet da de 97 gjestene hadde satt seg til bordet.

Romanse?

Det var knyttet spenning til hvorvidt den svenske kronprinsesse Victoria ville vise seg sammen med greske prins Nikolaos, men de to passet behørig på å ankomme i hver sin ende av det kongelige følget. Europeiske sladderjournalister fikk dermed lite næring til ryktene om en mulig kongelig romanse, men fikk flotte bilder av kronprinsessen ikledd brun-rosa paljettopp og brune bukser.

Elegant var også den nederlandske kronprinsessen Maxima i et lekkert, beige antrekk, med en tydelig fornøyd kronprins Willem-Alexander ved sin side.

Paret Ole Edvard Reitan og Sverre Arnt Simonsen sto for de spenstigste antrekkene i vårsolen. I henholdsvis knall rosa og mintgrønn dress tok de brudeparets designprogram på spøkefullt alvor. Trond Giske, med rosa skjorte, og popstjerne Morten Abel, med mintgrønt halsbånd, var blant andre som hadde kledd seg i bryllupsfargene. Filmregissør Martin Holst tok ingen sjanser, og stilte i kveldens mest fargesprakende bukser.

Etter en time med glamorøs inngang var både presse og tilskuere fornøyde i varmen.
- I love this job, konkluderte en utkjørt tysk fotograf.

(NTB)

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no