skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Sår tvil om Andersens troverdighet

Viggo Kristiansens medforsvarer, Svein Arne Hagen, konsentrerte seg om å så tvil ved Jan Helges forklaring.

Publisert 03.05.2001 10:33. Oppdatert 03.05.2001 10:44.
Han begynner med å spørre Hansen om det bare var han og Jan Helge som var tilstede på kontoret da Andersen tilstod. Hansen bekrefter dette.
- Hvorfor spurte du Jan Helge om han kunne være et offer i saken, ville Hagen vite.
- Jeg var overrasket over at han var bastant og klar på at han ikke hadde noe med dette og gjøre. Det bildet som var tegnet, var at Viggo var sjefen. Da tenkte jeg at det kunne være slik at Viggo hadde ledet an, og at Jan Helge kunne være et offer i saken, sa Hansen.

Kristiansen den sterke

Etterforskeren forteller videre at det ble snakket litt fram og tilbake om Andersens og Kristiansens forhold. En samtale som gikk på generelle ting. Om at Kristiansen var den sterke i forholdet mellom de to. Etterforsker Geir Hansens samtale med Jan Helge Andersen gikk etterhvert over til å bli et avhør. Kristiansens medforsvarer Svein Arne Hagen lurer på hva Andersen egentlig sier i dette avhøret.

Sa han drepte

- Han sier han har drept den ene av jentene.
- Sier han noe om overgrepene, spør Hagen?
- Nei, han sier det er Viggo som har forgrepet seg på begge jentene.
Hagen ber videre om å få legge fram en fotostatkopi av en kniv for retten. Deretter spør han Hansen om hvor kniven kommer fra.
- Under avhøret kom det fram at jentene ble drept med kniv. Jeg hadde et par kniver i skuffen på kontoret. Da jeg tok fram den ene sa Jan Helge at det var en slik kniv som ble brukt mot jentene. Det kunne han si med "110% sikkerhet", refererte Hansen. Den eneste forskjellen var fargen. Kniven i skuffen var rød. Jan Helge mente den som ble brukt i Baneheia var blå, sa Hansen.
Retten brukte en drøy time på vitneforklaringen til politiavdelingssjef Geir Hansen.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no