skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Tre nye vitner i Baneheia-saken

Tre nye vitner skal forklare seg i ankesaken mot Viggo Kristiansen (22) og Jan Helge Andersen (20) som i juni ble dømt for barnedrapene i Kristiansand.

Publisert 04.10.2001 16:43. Oppdatert 04.10.2001 16:45.
Aktor Edward Dahl har ført opp to nye vitner, mens Viggo Kristiansens forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, har ført opp ett nytt vitne, melder P4. Ingen av de to vil si noe om vitnenes bakgrunn eller deres kjennskap til de to tiltalte. Totalt er det ført opp 45 vitner når ankesaken kommer opp for Agder lagmannsrett i januar, mot 53 vitner da barnedrapssaken gikk for Kristiansand byrett i vår.

Etterforskes

Etterforskes Baneheia-saken er fortsatt under etterforskning. Trafikken til og fra Viggo Kristiansens mobiltelefon i timene rundt drapstidspunktet sto sentralt da saken gikk for byretten, uten helt sikre konklusjoner. Etterforskningen av mobilbevisene går mot slutten, og resultatene kan muligens ventes neste uke. Et hårstrå som ble funnet på en grein like over det stedet der Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble funnet, ble aldri identifisert. DNA-prøver fastslo at hårstrået verken stammet fra Kristiansen eller Andersen, eller noen av letemannskapene. Den fornyede etterforskningen av dette sporet pågår fortsatt. Aktor Edward Dahl har hele tiden presisert at vitnelisten ikke er endelig, og at nye vitner kan føyes til avhengig av utfallet av etterforskningen rundt mobilbeviset og hårstrået.

Anket skyld og straff

Ankesaken går for Agder lagmannsrett og settes i tinghuset i Arendal mandag 7. januar. Tiden fram til og med 15. februar er satt av til saken, som er flyttet på grunn av ombyggingsarbeider i tinghuset i Kristiansand. I byretten i Kristiansand ble Viggo Kristiansen dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for overlagt drap på begge jentene. Jan Helge Andersen ble dømt til 17 års fengsel for forsettlig drap på den ene av jentene. Andersen fikk ikke sikring. Samme dag som dommen ble avsagt, anket Viggo Kristiansen dommen. Han nekter fortsatt enhver befatning med drapene. Andersen har ikke anket skyldspørsmålet, men på straffeutmålingen som han mener er for streng. Det samme har riksadvokaten gjort, men da fordi de mener straffeutmålingen er for mild.


Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no