skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Ny etterforskning i gang

Etterforskningen foran ankesaken i Baneheia-saken er i full gang, og flere elementer i saken skal studeres nærmere.

Publisert 02.08.2001 08:09. Oppdatert 02.08.2001 08:37.
Etterforskningen foran ankesaken i Baneheia-saken er i full gang. I går ble det kjent at et eksternt firma er leid inn for å etterforske om registreringene av hvor drapsdømte Viggo Kristiansens mobiltelefon var, likevel gir ham alibi.

Tidligere målinger gjennomført av Telenor viser at den basestasjonen som telefontrafikken fra og til Viggo Kristiansens mobiltelefon er registrert på, ikke når inn til åsstedet.

Vil finne eier til hårstrå

Politiet vurderer også å starte jakten på eieren av et hårstrå som ble funnet på åstedet. Vi er i en fase der vi i samarbeid med rettsmedisinske eksperter vurderer om vi skal gjøre flere undersøkelser av håret som ble omtalt under hovedforhandlingene. Dette er for så vidt ikke noe nytt i saken, men det ble gjort til et poeng av den ene forsvareren, og det er muligheter for at vi kan gå inn i en fase der vi kan gjøre ytterligere undersøkelser på det håret, sier kriminalsjef Arne Pedersen til NRK.

DNA-test av letemannskap

Politiet vurderer å DNA-teste letemannskapene som søkte etter de to jentene i Baneheia før de ble funnet drept. Også kriminalteknikere som jobbet på stedet og mannskaper som holdt vakt kan bli testet mot det aktuelle hårstrået. Det kan dreie seg om 30 personer til sammen, skriver VG.

Tidligere undersøkelser har vist at det aktuelle håret, som ble funnet på en gren halvannen meter over drapsstedet, verken stammer fra de to ofrene eller fra de to som ble dømt i saken.

Hårstrået og diskusjonen om hvor Kristiansens mobiltelefon var på det aktuelle drapstidspunktet vil stå sentralt i forkant av ankesaken som kommer opp i Agder lagmannsrett i januar neste år.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no