skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Likevel ikke to overgripere på den ene jenta

Overingeniør Bente Mevåg fra Rettsmedisinsk Institutt gjorde det i formiddag klart at de resultatene de har fått frem ikke tyder på at mer enn den ene av jentene ser ut til å ha vært misbrukt av to menn. Kripos har konkludert med at begge ble misbrukt av to.

Publisert 02.05.2001 11:57. Oppdatert 03.05.2001 08:43.
Av Reidar Mosland

Mevågs forklaring ut over formiddagen forsterker inntrykket av at de tekniske bevisene er mindre sikre enn de har vært beskrevet som så langt. Selv om Baneheiasaken er en av de sakene der instituttet har hatt mest materiale å arbeide med.

Lett forgjeves

Rettsmedisinsk Institutt har forgjeves lett etter blodspor på en rekke gjenstander som politiet beslagla hos Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen etter pågripelsene, uten å finne spor etter blod og hudceller. Overingeniør Bente Mevåg fotalte retten i dag om en rekke undersøkte kniver. To av disse var av den typen Mora-kniver, som Jan Helge Andersen hevder ble brukt under drapene. Ingen av de undersøkte Moraknivene ga utslag på at det var blodrester på dem. Heller ikke på noen av de andre undersøkte knivene ble det funnet blod eller annet som kunne knyttes til ofrene eller de tiltalte.

Få biologiske spor

Også en god del klær og sko er undersøkt. Men heller ikke her er det funnet biologiske spor. På en av to klokker som ble beslaglagt er det funnet mulige rester av blod, uten at det lot seg analysere og typebestemme, i følge Mevåg. Viggo Kristianens forsvarer, Tore H. Pettersen, var opptatt av tre hår som også er undersøkt. Ett av dem passer med Jan Helge Andersen. De to andre tilhører hverken jentene eller de tiltalte.
- Er dette undersøkt opp mot andre. For eksempel de nære pårørende? spurte Pettersen.
- Politiet har ikke bedt oss sammenligne med andre, svarte Mevåg.

Dørene ble lukket

Byretten lukket i formiddag dørene for alle andre enn pressen og de pårørende mens de rettsmedisinsk sakkyndige forklarte seg. Retten gjorde det klart at det er hensynet almennhetens behov for opplysniner i saken som gjør at pressen likevel får være til stede og se bilder og høre forklaringer.




Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no