skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Få tekniske bevis

Oversikten som Kripos-etterforsker Gøran Dyvesveen ga byretten i Kristiansand i dag, tyder på at det er få tekniske funn som knytter de to tiltalte til barnedrapene.

Publisert 30.04.2001 11:49.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Reidar Mosland

Det viktigste er fortsatt sædfunnene og funnet av et hår med Jan Helge Andersens DNA. Dette håret ble funnet i et kvadratmeter stort jordstykke, som ble skåret ut og tatt med til laboratoriet. I jordstykket ble det funnet flere hår, blant annet fra dyr. Men et kroppshår fra menneske kunne altså knyttes direkte til Andersen.

Ikke fingeravtrykk

Ellers er det ikke funnet fingeravtrykk fra dem på åstedet eller på gjenstander fra jentene. På brusflasken deres ble det riktignok funnet et fingeravtrykk, men det viste seg å tilhøre den som fant flasken. Det er også funnet noen avtrykk som ikke har latt seg identifisere, samt rester av noe som kan være lakk, maling eller olje på de døde jentene, uten at det er knyttet til de tiltalte. -Er det funnet noe i det som er beslaglagt hos Viggo, som knytts til dette, spurte Kristiansens forsvarer Tore H. Pettersen.
-Nei, det er ikke det, svarte Dyvesveen.

17 kniver

I alt har Kripos undersøkt 17 kniver. Fire av de beslaglagte knivene er undersøkt ekstra grundig, og av disse er en utpekt som et mulig drapsvåpen, etter at avtrykk er sammenlignet med kutt på barna og på de avkuttede grenene de er dekket med. Den 20 centimeter lange kniven har særpregede skader i eggen. Men det er ikke funnet fingeravtrykk eller biologisk materiale på kniven som knytter den til Andersen eller Kristiansen.

Ikke alt undersøkt

Viggo Kristiansens forsvarer fikk i formiddag Kripos-etterforskeren til å vedgå at ikke alt som er funnet på åstedet er undersøkt. Blant annet noen lange lyse fibre som er funnet på kvistene. - Vi hadde ikke noe å sammenligne dem med, forklarte førstebetjent Dyvesveen, som heller ikke ut fra tekniske funn kan si noe om det har vært en eller to gjerningsmenn.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no