skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Fikk telefon fra Viggo under pågripelsen

Jan Helge Andersen.
Jan Helge Andersen.
I det Jan Helge Andersen ble pågrepet hjemme i sin egen seng, ringte telefonen hans. Telefonen var fra kameraten Viggo Kristiansen, som ennå ikke var tatt.

Publisert 30.04.2001 09:49.
Av Reidar Mosland

Det kom frem imorges, da politibetjent Leif Otto Nesset fortalte byretten i Kristiansand om pågripelsen av Jan Helge Andersen, klokka 11.35 onsdag 13. september hjemme i blokka på Eg. Det var faren til Andersen som slapp politifolkene inn.
- Det gikk kjapt. Han bare pekte på døra til Jan Helges soverom. Han lå i senga, og vi snakket ikke så mye ut over at jeg sa det var fra politiet og satte håndjern på ham. Deretter fikk han lese pågripelsesbeslutningen. Vi fikk klær på ham og tok ham med. Men etter at han hadde fått håndjern på seg ringte telefonen. Vi tok ikke den da, men det viste seg da vi leste den av senere, at det da var Viggo Kristiansen som ringte til ham akkurat under pågripelsen, forklarte Nesset.

Viggo også tatt?

- Andersen hadde bare ett spørsmål, og det var om "Viggo også var tatt?". Men da hadde han jo også lest beslutningen, der også Viggo Kristiansen er nevnt, forklarte Nesset, som i retten understreket at Andersen, situasjonen tatt i betraktning, oppførte seg "helt eksemplarisk" under pågripelsen. Bortsett fra spørsmålet om kameraten var tatt, ble det sagt lite mellom Jan Helge Andersen og politifolkene i følge Nesset, som sier han ikke hadde noe inntrykk av at Andersen ventet på å bli pågrepet. I følge politibetjenten spurte Jan Helge Andersen under transporten til politistasjonen i Kristiansand, nok en gang om Viggo Kristiansen også var tatt.



Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no