skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Tror ikke på DNA-analyser

DNA-analysene som ble foretatt i Spania av materialet fra Baneheia-saken, er gjort med metoder som er på forsøksstadiet. Man må derfor være forsiktig med å legge vekt på dem.

Publisert 25.05.2001 12:17.
Av Reidar Mosland

Det hevdet advokat Tore H. Pettersen i byretten i Kristiansand fredag. Analysene slo fast at Pettersens klient, Viggo Kristiansen, har en DNA-type som kan stemme med sæd fra en av gjerningsmennene. Riktignok er ikke identifiseringen mer spesifikk enn at rundt halvparten av alle norske menn ogsp har denne typen DNA.
Pettersen mener likevel retten uansett må være tilbakeholden med å bruke de spanske DNA-analysene mot Viggo Kristiansen. Pettersen mener de tvert imot viser at han ikke er gjerningsmann.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no