skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Støtter seg til mobil-bevis

Som ventet bruker Viggo Kristianens forsvarer den registrerte trafikken til og fra Kristiansens mobiletelfon som bevis for at han ikke var i Baneheia under drapene på de to barna mellom klokken 19.00 og 20.00 den 19. mai i fjor.

Publisert 25.05.2001 10:44. Oppdatert 25.05.2001 11:27.
Av Reidar Mosland

Telenors målinger viser at den basestasjonen som telefontrafikken er registrert på, ikke når inn til åsstedet.

Noe av det eneste som Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen forklarer seg likt om, er at de begge klokken 18.00 drapskvelden var på parkeringsplassen ved Svarttjønn, ved inngangen på Eg-siden av Baneheia. Men deretter spriker forklaringene.

Advokat Pettersen mener inngående og utgående anrop fra Viggo Kristiansens telefon ikke er forenlig med Jan Helge Andersens forklaring. Pettersen mener telefonbruken viser at de begge gikk hver til sitt etter at de var sammen på parkeringsplassen.
Viggo Kristianen har forklart at han gikk til parkeringsplassen for å få noen nøkler fra Andersen.

- Så er det blitt spurt om telefonen til Viggo virkelig var med i heia, eller om den kanskje lå igjen i en sykkeltaske. Jan Helge har også sagt at han ikke så at Viggo brukte noen telefon mens de var i heia, sa Pettersen og viste til at Andersen onsdag sa til retten at kameraten iblant hadde telefonen i en sykkeltaske under setet på sykkelen sin.

Pettersen har imidlertid ingen tro på at Viggo Kristiansen ville legge fra seg telefonen i en sykkeltaske på en etterlatt sykkel, tilgjengelig for alle. Han mener det passer dårlig med beskrivelsene av Pettersen som en som er svært opptatt av å passe på alle sine eiendeler.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no