skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

350 000 for overgrep

To barn som Viggo Kristiansen har begått seksuelle overgrep mot, bør få opp til 350 000 kroner tilsammen i erstatning. Det var påstanden i byretten i Kristiansand i dag.

Publisert 23.05.2001 10:14.
Av Reidar Mosland

Retten er bedt om å fastsette beløpet, men bistandsadvokaten deres ber om at det blir høyere enn dagens nivå. Bakgrunnen er at Justiskomiteen i en innstilling går inn for høyere erstatninger til voldsofre.
Kravet kommer fra bistandsadvokat Børre Eskedahl, som representerer foreldrene til to barn som Viggo Kristiansen er tiltalt for seksuelle overgrep mot i tiden fra 1994 til 1996.

Har hatt store psykiske plager

Barna fortalte
Viggo Kristiansen
først om overgrepene da Kristiansen ble arrestert i Baneheiasaken i fjor. Begge barna, en gutt og ei jente, har hatt store psykiske plager under og etter overgrepene, og har opplevd det ekstra vanskelig at overgriperen nå er tiltalt for to brutale drap. Viggo Kristiansen har bare erkjent overgrepene mot jenta. Advokaten ba om minst 150 000 kroner til gutten, og minst 200 000 kroner til jenta.

Tapt arbeidsfortjeneste

Advokat Marit Thorvaldsen, som representerer far til Stine Sofie Sørstrønen, Jostein Sørstrønen, ba ellers i dag retten om å tilkjenne sin klient 280 000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste for overtid det siste året. I tillegg ba hun, som de andre bistandsadvokatene for pårørerende til de drepte, om at retten fastsetter beløpet for erstatning for tort og svie.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no