skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Tvil om mobiltelefonalibiet

Flere tekniske eksperter mener Telenor Mobil har gått altfor langt i å utelukke at Viggo Kristiansens mobiltelefon ble brukt på åstedet i Baneheia drapskvelden.

Publisert 16.05.2001 14:51. Oppdatert 16.05.2001 20:33.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Politiet i Kristiansand fikk onsdag flere henvendelser fra folk som mener at Telenor Mobil har konkludert for snevert i forhold til dekningsområdene, og at det ikke er tatt høyde for at tekstmeldinger kan være sterkt forsinket.
Kristiansand byrett fikk tirsdag høre at det er svært lite sannsynlig at Kristiansens mobiltelefon ble brukt ved åstedet på det tidspunktet de to jentene ble drept.

Ingen garanti

Dekningsdirektør i Telenor Mobil, Bjørn Amundsen, kunne ikke garantere 100 prosent, men viste til ferske målinger hvor de ikke fikk kontakt mellom åstedet og basestasjonen Eg A en eneste gang.
De fikk kontakt et annet sted i Baneheia, men resten av testene slo inn på andre stasjoner i sentrum av Kristiansand. All bruk av Viggo Kristiansens mobiltelefon er registrert i stasjonen på Eg, og alt lå an til at han skulle få seg et lenge etterlengtet alibi.

Avslått telefon

Sensasjonen ble raskt noe dempet på gangen etterpå, da muligheten for at han kunne ha vært til stede ble begrunnet av sikkerhetssjef i Telenor Mobil, Audun Tollum Andersen. Tekstmeldinger til avslåtte mobiltelefoner blir registrert på en basestasjon i det området telefonen slås på igjen. Dermed kan Kristiansen ha fått den ene tekstmeldingen på vei ut av Baneheia mot hjemmet på Eg.
(NTB)

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no