skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Mobiltelefon kan gi alibi

Mobiltelefonen til den drapstiltalte Viggo Kristiansen var etter all sannsynlighet ikke på åstedet, da drapet på Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgdeal Paulsen ble utført 19 mai i fjor.

Publisert 15.05.2001 14:39. Oppdatert 15.05.2001 19:01.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Frank Mersland

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen.
Det sa dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, i Kristiansand byrett i ettermiddag. Åstedet dekkes ikke av Telenors basestasjon Eg A. Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, la i går fram en rapport som viser at det var aktivitet fire ganger på Kristiansens mobiltelefon rett rundt drapstidspunktet. Denne aktiviteten er knyttet til Telenors basestasjon Eg A.

Hevder han var hjemme

Viggo Kristiansens bu like ved hjemmet på Eg.
Viggo Kristiansen hevder at han vært i sin egen bu hjemme i bydelen Eg da småjentene ble drept 19. mai i fjor. I retten er det lagt frem en rekke utskrifter av samtaler til og fra telefonen hans denne kvelden, alle gjennom en basesstasjon i bydelen Eg. I går kveld målte Telenor Mobil om denne stasjonen slår inn på drapsstedet i Baneheia. Det gjør den ikke.

God dekning i Baneheia

Dekningsdirketør i Telenor mobil, Bjørn Amundsen, forklarte hvilke basestasjoner som tas i bruk når man burker mobiltelfon i Baneheia.
- Baneheia er godt dekket av basestasjoner, fortalte Amundsen.
- Det er mellom ti og tjue stasjoner som tar trafikken til Baneheia. Da vi foretok målinger på vestsiden av 3. stampe og bortover mot åstedet var det bare en basestasjon på Odderøya og en annen basestasjon i sentrum som slo inn. Vi fikk ingen signaler fra Eg A, selv om vi låste en telefon til denne stasjonen, sa Amundsen.
Han forklarte at området dekkes av en rekke andre stasjoner, blant annet Odderøya, Caledonien og Telenors bygg ved Baneheia. Men han klarte ikke sende via stasjonen på Eg, forklarte han.

Telefonen ikke i Baneheia

Det betyr at telefonen var et annet sted. Enten fordi Kristiansen selv ikke var på drapsstedet, eller fordi han fikk noen andre til å bruke den til å sende og motta flere tekstmedlinger. Dette kommer uansett frem så sent i bevisførselen at det kan bli vanskelig entydig å slå fast hva som egentlig har skjedd. Retten tar etter i dag fri frem til prosedyrene begynner i neste uke. Da blir det klart om tvilen i dette tilfellet kommer tiltalte Kristiansen til gode.

Fem tekstmeldinger drapskvelden

Viggo Kristiansen hadde i alt fem tekstmeldinger inn og ut fra sin mobiltelefon 19. mai i fjor. Klokka 18.55 fikk han en tekstmelding, og han sendte en melding selv 18.57. Han har også sendt en melding 19.37, og mottatt meldinger 19.24 og 21.22. Alle disse meldingene er registrert via stasjonen på Eg.


Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no