skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Forsvarer DNA-uttalelser

Kristiansandspolitiet medgikk i retten onsdag at den muntlige beskjeden som først kom til etterforskerne om DNA-funnene, virket mer lovende enn den skriftlige rapporten som kom senere.

Publisert 09.05.2001 14:50.
Av Reidar Mosland

Advokat Tore Pettersen, som forsvarer Viggo Kristiansen, tok opp politiets informasjon om DNA i sædprøver og mente at politiet først sa at de hadde sikre DNA-spor. Politiavdelingssjef Magne Storaker mente imidlertid at det var sagt klart fra at det bare dreide seg om at det var funnet DNA av en type som knyttet gjerningsmennene til drapene. Men at det aldri var sagt at det dreide seg om DNA-profiler.

Stor DNA-gruppe

Det har i rettsaken vist seg at beskrivelsen av Kristiansens DNA-type er den samme som for halve den mannlige befolkningen i Norge. En DNA-profil ville derimot vært jevngodt med et fingeravtrykk. Pettersen lurte på om Storaker trodde at forskjellen i meldinger om DNA-sporene gjorde noe med Viggo Kristiansens tiltro til at han skulle få en fair behandling av politiet. Storaker mente imidlertid at Kristiansen allerede da hadde nektet å forklare seg.

42 hårprøver

Advokat Pettersen lurte også på om det etterforsket mer rundt et hår som ble funnet på drapsstedet og analysert til ikke å stamme fra noen av de tiltalte. Men dette kunne ikke politiavdelingssjef Storaker huske noe om. Politiet samlet inn DNA-prøver fra 42 letemannskaper og en rekke andre personer i saken. Men Storaker kunne ikke redegjøre for om noen av disse prøvene var sammenlignet med det omtalte håret.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no