skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Glemte dildo i lånt leilighet

En 27 år gammel kvinne fra bydelen Eg i Kristiansand fortalte retten i dag at hun flere ganger hadde latt Viggo Kristiansen passe leiligheten sin.

Publisert 09.05.2001 12:36.
Av Reidar Mosland

En gang ødela han en luke over verandadøra. En annen gang fant hun en dildo igjen i leiligheten.
- Han sa at den ikke var hans, men at han hadde hatt familiemedlemmer på besøk. Men ingen ville vedkjenne seg den, sa kvinnen, som brukte Kristiansen som barnevakt for sønnen flere ganger.
- Min sønn hadde samme ADHD-diagnose som Viggo, og han viste stor forståelse for hvordan dette var, fortalte kvinnen som hadde stor tiltro til Kristiansen.

Snill og følsom

Hun anså ham for å være både snill og følsom, og ble derfor svært overrasket da han ble pågrepet og siktet.
Da hun før han ble arrestert snakket med Kristiansen om avhørene han hadde vært inne til, hadde han svart:
- I morgen kommer DNA-prøvene. Da blir jeg ferdig med denne saken.
Kvinnen oppfattet det som om han regnet med å bli frikjent, og ikke hadde noe å være redd for.
Når det gjaldt forholdet mellom de to drapstiltalte, bekreftet også hun at Kristiansen dominerte Andersen.
- Jeg ble jo litt sjokkert en gang da Viggo hadde sittet inne hos oss en hel time. Det viste seg at Jan Helge hadde stått utenfor og ventet hele tiden, fortalte kvinnen.

Konflikt med Kristiansen

Hun hadde en lengre konflikt med Viggo Kristiansen etter at han ødela verandadøra hennes i 1998, og de hadde derfor liten kontakt til de igjen begynte å snakke sammen i fjor før drapene. Men nå var uvennskapet borte.
Etter drapene har hun latt sin sønn undersøke av psykolog for å se etter mulige overgrep fra Kristiansen, uten at det er kommet frem noe unormalt.

Traff Andersen i Baneheia

Kvinnen fortalte også retten om et møte med Jan Helge Andersen kvelden før drapene på de to jentene i fjor. Det var rundt 21.30 den 18. mai at hun møtte Andersen utenfor et toalett ved 3. Stampe i Baneheia.
- Det var yr i lufta og Andersen hadde grå genser. Han var derfor vanskelig å se, forklarte hun til retten i dag. Kvinnen sa at hun først skvatt til, men så snakket hun litt med Andersen før hun jogget en runde i heia. En stund senere passerte hun samme toalettet, og Andersen kom da ut fra det.
- Hei, hva gjør du? spurte kvinnen.
- Jeg bare venter på noen, svarte Andersen.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no