skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Hevdet at de skulle voldta småjenter

Viggo Kristiansen slang en bemerkning om voldtekt til en sjokkert jogger. Etter drapene i Baneheia gikk hun til politiet og fortalte om det hun hadde opplevd.

Publisert 09.05.2001 11:01.
Av Reidar Mosland

Det kom frem da retten i dag hørte forklaringen til en 57 år gammel resepsjonist ved Vest-Agder sentralsykehus som ofte jogger i Baneheia. Hun kjente begge de to drapstiltalte fra før av utseende fordi de begge bor i nabolaget til sykehuset og ofte oppholdt seg utenfor. Ett år før drapene hadde hun og noen andre vært på løpetur i Baneheia, som ligger like ved sykehuset, da hun hørte to små jenter som stod og grein.

Lek eller alvor?

- Det stod to gutter der og jeg spurte hva som skjedde. Den lyse svarte da at "vi skal bare voldta de". Jeg svarte da at "dere kan jo bare prøve så skal jeg ta dere", fortalte kvinnen i retten onsdag.
- Hvor gamle var disse jentene? spurte aktor.
- Vanskelig å si, en åtte til 12 år kanskje, svarte vitnet som i retten likevel ikke kunne si om hylene kom av redsel eller i lek.
Barna sluttet å hyle da damen stoppet opp. Hun fortalte om episoden til sine medjoggere da hun tok dem igjen. Hun mente svaret var så uvanlig og gikk lenge og tenkte på det. Da drapene skjedde gikk hun derfor til politiet og fortalte om episoden.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no