skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

- Sa han ønsket å drepe

- Jan Helge sa at hans største ønske var å komme med i krigen og drepe noen. Det fortalte en 19 år gammel skolekamerat av Jan Helge Andersen i retten onsdag.

Publisert 09.05.2001 10:35. Oppdatert 09.05.2001 10:44.
Av Reidar Mosland

Replikken skal ha falt på skoleveien i fjor eller i forfjor.
- Jeg trodde den gang at han fleipet, sa den tidligere bestekameraten til Andersen. Han har i politiavhør betegnet Andersen som en "militærfreak", som helst ville komme inn i Telemark Bataljon.
- Snakket dere om Baneheiasaken noen gang?

Ville drepe gjerningsmenn

- Ja. Vi lurte begge på hvem som hadde gjort det. Han sa at hvis han visste hvem som gjorde det, skulle han drept dem.
- Var ikke det litt underlig? spurte aktor.
- Jo, innrømmet 19-åringen, som i følge sin tidligere politiforklaring ble spurt av Andersen om han ville gått til politiet for å få den utlovte dusøren på en million kroner, dersom han hadde visst hvem som stod bak drapene.
Han fortalte i retten at han hadde svart at han trodde han ville gjort det, men at det var avhengig av hvem som hadde gjort det.

Andersen stille etter svaret

I politiforklaringen har han sagt at Jan Helge Andersen ble helt stille etter det svaret, men vitnet modererte dette i sin forklaring i retten.
19-åringen er i følge andre vitner den eneste som den vanligvis passive Jan Helge Andersen har dominert. Dette bekreftet han i dag, og sa at Andersen hadde vært hans bestevenn til han begynte å gå sammen med Viggo Kristiansen for tre-fire år siden.

"Mye faenskap"

19-åringen sa også at både Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen pleide å drive med "mye faenskap", blant annet kikking.
- Jan Helge sa han hadde politiet etter seg hele tiden, men jeg trodde ikke alltid på det.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no