skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Kristiansen virket "sprø" drapskvelden

- De virket anderledes enn de pleide. Ikke så mye, men de satt der og småflirte litt, fortalte en av de to kameratene som Viggo Kristiansen ringte til 20.19 på drapskvelden.

Publisert 08.05.2001 15:20. Oppdatert 08.05.2001 18:12.
Av Reidar Mosland

Den 18 år gamle kameraten klarte ikke helt å formulere det for retten, men mente at det var noe spesielt med Andersen og Kristiansen denne kvelden.
Han satt sammen med en fjerdemann og så video da Viggo Kristiansen ringte til ham, og inviterte de to ned. Da de kom en drøy halvtime senere, etter å ha sett filmen ferdig. De fikk en litt kjølig mottakelse, noe de reagerte på.
- Da vi gikk hjem etterpå husker jeg at vi sa "så stille de var, så sprø de virket i dag", fortalte 18-åringen som også fortalte byretten at Kristiansen normalt var veldig "stor i kjeften", og pleide å slenge ukvemsord til folk på gata.
- Vi lo jo av det alle sammen, fordi det var så dumt å si av en som var som gammel som han. Det var veldig barnslig, fortalte 18-åringen.

Fleipet om gjerningsmenn

På en fest han var på etter drapene ble det snakket om Baneheiasaken og noen slang denne bemerkningen til Viggo Kristiansen: "Nå må du nyte dine siste dager i frihet, Viggo".
- Men det ble jo bare sagt som fleip, forklarte vitnet, som mente at Viggo Kristiansens adferd var sånn at han ble mistenkt hver gang noen gjrode noe galt i bydelen Eg.
- Etter drapene. Synes du at de har endret adferd? spurte advokat Tore Pettersen.
- Ja. På en fest etterpå så jeg at de la an på ei jente. Det tror jeg aldri jeg har sett før, fortalte det 18 år gamle vitnet.
- Viggos forhold til barn, kjenner du noe til det?
- Han pleier å leke med dem og tulle med dem.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no