skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

De tiltalte sett ved Baneheia

Både Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble sett sittende på en trestamme på en lekeplass like ved inngangen til Baneheia fredag 19. mai. Klokken var da rundt 18.00.

Publisert 08.05.2001 09:45.
Av Reidar Mosland

Lekeplassen ligger ved den parkeringsplassen på Egsiden der guttene har fortalt at de møttes denne kvelden. Mannen som så dem, hadde vært leder for den kristne barneklubben "Torsdagsklubben", som Kristiansand Domkirke driver.
Jan Helge Andersen.
Jan Helge Andersen hadde vært medlem der, og det var grunnen til at den tidligere lederen kjente dem igjen. Selv kom han fra joggetur i Baneheia.

Snakket om sykkelen

- Jeg snakket med Viggo Kristiansen om sykkelen hans, som var moderne og fin. Jeg fikk prøve sykkelen hans en liten runde på veien, mest for å være gem med gutta. Men sykkelen var fin den, fortalte den 47 år gamle mannen til retten tirsdag. Rundt halv sju passerte han det samme stedet. - Men da så jeg dem ikke, fortalte mannen. Han forklarte seg til politiet 25. mai, tre dager etter at jentene var funnet. Mannen, som til daglig jobber i shipping, jogger mye i Baneheia og hadde sett både Andersen og Kristiansen der oppe tidligere.
Viggo Kristiansen.

Kristiansen snakket mest

- Det var bare Jan Helge Andersen jeg hadde hatt i klubben, vel ti år før. Men det var Kristiansen som snakket mest denne kvelden, fortalte 47-åringen til retten.
- Sa de noe om hvor de skulle, spurte Andersens forsvarer Ben Fegran.
- Nei, det var ikke noe snakk om det, svarte vitnet.
- Hva hadde de på seg? spurte Kristiansens forsvarer, advokat Tore Pettersen.
- Jeg mener å huske at en hadde en joggebukse, og muligens en militærbukse. Men alt dette er ganske vagt.
- Så du om noen av dem hadde med seg noen kniver.
- Nei, jeg så ikke noen kniver, svarte vitnet.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no