skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

To trålere arrestert i helgen

Det er Tromsø-politiet som får jobben med å straffeforfølge de to spanske trålerne som ble tatt for ulovlig fiske i Svalbardsonen.

Publisert 21.11.2005 08:27. Oppdatert 21.11.2005 09:45.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av

- Vi har sendt en politiadvokat og en etterforsker til Longyearbyen for å håndtere saka som er knyttet til innbringelsen av en tråler der. Og vi er klar til å ta imot den andre tråleren som kommer inn til Tromsø mandag formiddag, sier politimester Truls Fyhn.

Politiet vil få overlevert bevis fra Kystvakta, og Fyhn sier de tar sikte på en rask behandling av sakene. Det er politiadvokaten, med ansvar for den enkelte sak, som bestemmer eventuell bot og inndraging av fangst. Det gjelder også saken i Longyearbyen.

Flere saker av samme type

De to trålerne ble tatt i samme område for samme forhold. De har fisket ulovlig, underrrapportert fisk og delvis forsøkt å ødelegge bevis ved å spyle fisk på sjøen.

I fjor ble to andre spanske skippere tatt for lignende forhold i Svalbardsonen. De må møte i Hålogaland lagmannsrett på nyåret. Ett av spørsmålene i den rettssaka er Svalbardsonens folkerettslige grunnlag. Kanskje er det derfor at verken spanske myndigheter eller norsk UD har villet kommentere helgas trålerdramatikk.

Den spanske tråleren som kommer inn til Tromsø nå, henger på slep etter kystvaktskipet Nordkapp, fordi skipperen nekta å gå frivillig til Tromsø. Det er sjeldent.

Ingen belastning for politiet

For politimester Fyhn er dette en grei sak. Og at det er to trålere samtidig betyr ingen belastning for Tromsø-politiet, sier Truls Fyhn.
- Disse sakene er praktisk og juridisk ikke vanskelige å håndtere. Vi har god kompetanse på dette området, og så langt skaper ikke dette noen problemer for oss.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no