skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Kystvakta øker patruljeringa

Kystvakta trapper opp kampen mot ulovlig fiske i nord-områdene. Det sier sjef for Kystvakta i Nord-Norge Steve Olsen til NRK. Neste år øker patruljeringa.

Publisert 21.11.2005 07:00. Oppdatert 21.11.2005 14:58.
Av Frank Gøran Nordheim

Seks trålere tatt på tre uker

Den siste måneden har kystvakta arrestert seks utenlandske trålere for ulovlig fiske i farvannet rundt Svalbard. Bare i løpet av helga ble to spanske trålere arrestert.

Her går den norske kystvakta til aksjon mot den spanske tråleren "Monte Meixueiro" i Barensthavet på fredag. Tråleren er ett av seks skip som er tatt for ulovlig fiske og omlastning av fisk i havområdet rundt Svalbard i løpet de siste tre ukene.


"Monte Meixueiro", Foto: Kystvakten.Lover rask etterforskning

Politiet i Tromsø vurderer om fiskefartøyene skal straffeforfølges, og sakene vil bli behandlet raskt, sier politimester Tryls Fyhn.

Hvert år tas fisk for over 1,5 milliarder kroner ulovlig ut av Barentshavet. Bare i løpet av sist helg ble 300 tonn ulovlig fisket blåkveite, til en verdi av over 60 millioner kroner, beslagt fra de to spanske trålerne.

Kystvaktskvadron Nord oppbrakte lørdag den spanske tråleren, "Garoya Segundo". Foto: Kystvakten


Statsråden reagerer

Fiskeriminister Helga Pedersen sier hun vil ta kontakt med sin spanske kollega for å få til et bedre samarbeid mot overfiske i Barentshavet.

En spansk nettavis skrev i går at spanske myndigheter leverte inn en protest til ambassaden i Madrid etter arrestasjonen trålerne i Barentshavet, men dette stemmer ikke.

Spanske myndigheter har ikke protestert mot arrestasjonen av de to spanske trålere i Svalbardsonen. Dette sier både Norges ambassade i Madrid og utenriksdepartementet.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no