skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Slår alarm om Gallok

Naturvernforbundet i Sør-Varanger er svært skeptiske til det de oppfatter som utvidet bygging av hytter og gammer i Gallok-området i Sør-Varanger.

Publisert 22.02.2006 07:38.
Av Geir Samuelsen

Området er fredet for hyttebygging, men leder for Naturvernforbundet i Sør-Varanger, Gunnar Reinholdtsen, mener at hytter og gammer likevel sprer seg ut over de regulerte områdene. Dette er et problem for hele Finnmark, sier Reinholdtsen.

Uregulert

- Vi ser i Gallok som ellers i fylket at gammer og hytter sprer seg langt utover det man opprinnelig hadde tenkt og slik det har vært regulert. Vi har en veldig alvorlig utvikling på gang i hele fylket, og vi forventer at Finnmarkseiendommen som er på plass nå skal ta tak i dette problemet. For de er nødt til å gå til rota av dette her å si hva man skal gjøre i forhold til gammebygging og hva som skal være tillatt rundt omkring i fylket, sier Reinholdtsen.

Olli avventer

Men selv om Galloks skjebne er uviss, vil styreleder i Finnmarkseiendommen Egil Olli vente med å gripe inn. Han maner imidlertid til samarbeid når det gjelder områder som Gallok.

- Vi har ikke begynt å planlegge forvaltninga i detalj ennå. Men jeg inviterer i alle fall til et godt sammarbeid mellom brukerne og oss om forvaltninga. Og da tror jeg dette kommer til å gå bra, sier Olli.

Store hytter og helikoptre

Og mens Finnmarkseiendommen venter, forringes Gallok-området, ifølge Reinholdtsen:

- Vi har både disse gammene som er blitt stadig større, og bedre og bedre hytter. Vi har flyging som har fått et omfang som er bekymringsverdig. Og så har vi det at man også begynner å utnytte området kommersielt.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM NATUR OG MILJØ

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no