skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Åpner fyret på Hornøya

Årets beste nyhet for fuglekikkere og andre turister: Fyret på Hornøya - Norges østligste punkt – blir overnattings­sted!

Publisert 25.10.2005 08:39. Oppdatert 25.10.2005 08:45.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jenny Duesund og

Hornøyas venner og kystvakta samarbeider for å gjøre Vardø fyr mer tilgjengelig. Snart kan alle overnatte midt i naturreservatet.

Og det er ikke et hvilket som helst reservat: Her er du omgitt på alle kanter av titusenvis av hekkende sjøfugler – lunde, krykkje, alke, lomvi, polarlomvi, gråmåke og svartbak, for å nevne de viktigste.

Det er forbudt å gå i det meste av reservatet, men en merket sti sørger for at alle artene er synlige, mange av dem på kloss hold.

Tar hensyn

Ingunn Teigland, leder for Hornøyas venner, forteller at de ønsker å samarbeide med fylkesmannen for å sikre at fuglene i naturreservatet ikke blir forstyrret av at folk kommer til øya.

Konsert i midnatssol

Hittil har Hornøya vært lett tilgjengelig ved at havnevesenet har fraktet folk ut til øya på dagtid. Men heretter får man helt andre mulighter til å la opplevelsen synke inn – og ikke minst kan man oppleve det overveldende fuglelivet i midnattssol.

Når Hornøyas venner nå inngår en leieavtale med Kystverket, vil fyret midt i naturreservatet bli et turistmål særlig for ivrige fuglekikkere. Ingunn Teigland mener likevel det vil være folk i Vardø som kan få mest glede av fyret.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM NATUR OG MILJØ

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no