skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Sjelden fugl i Alta

Fuglekikker Svein Pettersen gjorde store øyne i Alta torsdag: To sjeldne avosetter var på besøk. I dag var de blitt fire!

Publisert 14.05.2004 11:49. Oppdatert 14.05.2004 12:12.
Av Knut-Sverre Horn

Avosetten er umiskjennelig med sitt lange oppoverbøyde nebb. Svein Pettersen dokumenterte besøket sørfra ved å ta bilde gjennom kikkerten!
– Fuglene dukket opp i fjæra 4 km før Talvik. Stedet heter Melsvik, ifølge mitt kart, sier Pettersen fra mobiltelefonen. Ved hjelp av et enkelt digitalkamera og en kikkert (!) fikk han tatt bildene som dokumenterer at det faktisk er en avosett.

Umiskjennelig

Pettersen bor på Finnsnes og ser alltid etter fugler når han er ute og reiser i jobben. Han har aldri sett avosett før, men var heller ikke i tvil om hva det var: Den svarte og hvite vadefuglen med det lange oppoverbøyde nebbet kan neppe forveksles med noen annen fugl.

Svært sjelden

Avosetten hekker på kontinentet og fåtallig i Sør-Sverige. Denne våren har den vært sett i store mengder i Rogaland, men den ses uhyre sjelden i Nord-Norge. Ifølge nettstedet www.fugler.net så Jo-Inge Vidal to avosetter ved munningen av Altaelva i juni 2002. Den er også sett i Nordland, men ut over det er den ikke registrert i Nord-Norge i dette årtusenet, ifølge nettsida.


Siste saker:
Flere saker: ALT OM NATUR OG MILJØ

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no