skilleHvem spilte?skilleGått glipp av noenyskilleDisse gir deg østlandsendingenskille_slutt
valg 2003 oslo og akershus 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østlandssendingen > Valg 2003 Oslo og Akershus
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NYHETER I LYD OG BILDE
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
Arbeiderpartiet ville splitte de borgelige partiene i bystyret onsdag, men endte med å splitte sin egen partigruppe.

Høyre-Frp-byråd

Det går mot et Høyre-Fremskrittsparti-byråd i Oslo. Sentrale kilder i forhandlingene forteller at Fremskrittspartiet må tåle mer sentrumspolitikk.


Ny ordfører i Enebakk

Tore Tidemann fra Høyre tar over ordfører vervet etter sju år med Arbeiderpartiets Jorunn Buer.

Høyre skeptisk til Frp

Det er stor mistro til Fremskrittspartiet blant Høyre-grasrota i Oslo. Flere lokallagsledere vil ikke ha byrådssamarbeid.

Sier ja til Frp

Kristelig Folkeparti mener det er uproblematisk at KrF i Ullensaker og Enebakk samarbeider med Fremskrittspartiet etter kommunevalget.

Første Frp-ordfører i Akershus

Fremskrittspartiet har inngått et samarbeid med Høyre, Kristelig Folkeparti og Pensjonsistpartiet og får ordførerposten i Ullensaker.

Sp-ordfører fortsetter i Aurskog-Høland

Karin Gulbrandsen fra Senterpartiet får en ny periode som ordfører i Aurskog-Høland.

KrF sier nei til byråd i Oslo

Det er ikke mulig å få til et byrådssamarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti i Oslo. KrF sier avstanden er for stor.

Kvinne-kupp i Ski

Gunvor Eldegard blir ny ordfører i Ski kommune. Foto: Akershus Arbeiderparti
Arbeiderpartiets Gunvor Eldegard tar over som ordfører i Ski etter Høyres Georg Stub. Det blir kvinner i alle de fire tyngste politiske vervene i Ski.

Maktskifte i Akershus

Hildur Horn Øien, fylkesordfører Akershus. Foto: NRK
Kristelig Folkepartis Hildur Horn Øien fra Asker blir ny fylkesordfører i Akershus.

Alt ved det gamle

Valget er over, og alt ble ved det gamle. Vår fredagskåsør Truls Martinsen undres hvordan skjenkeringen i Oslo vil bevege seg de neste fire år.

Ap samarbeider med Frp i Vestby

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet tar makten i Vestby. Partiene har flertall i kommunen og samarbeider.

Endelig valgresultat i Lørenskog

I Lørenskog er det nå endelig klart hvem som kommer inn i kommunestyret fra de ulike partiene, etter at opptellingen var forsinket på grunn av blant annet dataproblemer.

Avviser valgrot i Oslo

Problemer med datautskriftene var årsaken til at sju bystyrekandidater i Oslo falt ut fra det endelige valgresultatet som ble presentert onsdag.

Lørenskog-valg uavklart

Valgresultatet i Lørenskog er ennå ikke klart på grunn av dataproblemer. Hvem som skal sitte i kommunestyret er fortsatt usikkert.

10 SISTE NRK ØSTLANDSSENDINGEN
30 SISTE VALGNYHETER FRA HELE LANDET
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Eidsvoll Hurdal Nes Aurskog-Høland Fet Sørum Ullensaker Nannestad Gjerdrum Skedsmo Nittedal Lørenskog Rælingen Enebakk Ski Ås Vestby Frogn Nesodden Oppegård Bærum Asker Oslo

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

VÅRT PARTI

Østlandssendingen følger Vårt Parti. Vi er med det lokale småpartiet og partileder Kjekkas Pedersen gjennom en krevende valgkamp.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Slik gikk det i Nittedal

Nittedal holdt valg lenge før alle andre og slapp unna rikspolitikerne. Det endte med lav valgdeltagelse, der over halvparten satt hjemme. Senterpartiet ble vinner, mens Høyre gikk sterkt tilbake.

Endret valglov

Kommune- og fylkestingsvalget skal holdes mandag 15. september. Foran valget er det også gjort en rekke forandringer i Valgloven.

Skolevalget

Årets skolevalg skal holdes 3. og 4. september. Alle de videregående skolene i landet er invitert til å delta, og noen skal stemme via Internett.

Hva kan du gjøre med listen?

På hver enkelt partiliste til kommunevalget er det ført opp navnene på de kandidatene det enkelte parti har nominert. Det er ikke lenger nødvendig med så mange navn som før. Det gjør det lettere for små partier å stille liste.

Valghistorien

Visste du at kommunalt selvstyre er 166 år gammelt? At Utsira kommune hadde Norges første kvinnelige ordfører? Eller at direkte valg til fylkestingene ble gjennomført første gang i 1975?

Valgdeltakelsen

Deltakelsen er gjerne lavere ved kommune- og fylkestingsvalget enn ved stortingsvalget, og den er tradisjonelt lavere ved fylkestingsvalget enn ved kommunevalget.
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no