av Helena Rønning
Anne Wang-Nilsen er opptatt av å bruke opp rester. Med en ektra vri på restematen, blir det en knallgod lunsj som stiller sulten og nysgjerrigheten.
Fiskepudding i karridipp
Til én person holder det det med 2 ss rømme og karri etter smak. Har du en liten bit med fennikel, finhakker du den og har den sammen med karri og rømme. Fennikel gjør at dippen får en anelse anissmak. Du kan velge om du vil ha dippen på fiskepudding skivene eller om du vil skjære fiskepuddingen i terninger og blande bitene med dippen.
Pakking av dagens lunsj
Ha fiskepudding og karridipp i en boks for seg. Legg ved et par skiver brød, gjerne dansk rugbrød. En liten bit av rekeost, agurk, gulrot, mais og bær. Pistasjnøtter er også kjempegodt til og barn synes det er stas å få med pistasjnøtter på skolen.
En gave til barna
Anne Wang-Nilsen vet at barn er utforskende også når det gjelder mat. Det er ikke så rart at barn ikke vil smake på noe nytt hvis det ser ut som en smørje og barna ikke vet hva som er oppi. Det er viktig at de får bli kjent med råvarene. Ikke bare smaken men form, lukt og konsistens er vel så viktig. Hvis du skal lage denne karridippen til barn, kan det lønne seg å legge fennikelen ved siden av, slik at barna kan bli kjent med fennikelen. Hvis du pakker inn maten på en ny måte, vil det vekke både barns og voksnes nysgjerrighet. Bare se på disse bærene.