skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Roastbeef til lunsj

Ikke råflott, men rågodt

Publisert 28.09.2005 16:11.
av Helena Rønning

Jo, kanskje det er dyrere enn servelat, men du blir mett av det. Hvis du spiser en ensidig og dårlig lunsj blir du fort sulten igjen. Da faller du lett for fristelsen til å kjøpe en pølse eller skjokolade. Anne Wang-Nilsen bruker heller en tier ekstra på kjøttpålegg, enn på dyre og usunne mellommåltider. Her er noen forslag til hva du kan spise ved siden av det magre og møre kjøttet.

Valnøttbrytebrød


2 dl vann og 2 dl melk varmes opp til kroppstemperatur. Ha i 4 ss olje, 1 ts salt og 1 ts rørsukker. Rør inn et egg og 25 gram gjær.

Bland sammen det tørre. 2 dl byggmel, 2 dl havremel, 2 dl fullkorn speltmel og 4 dl siktet speltmel. Minst 100 hakkede valnøtter og 1 strøken ts bakepulver skal også i deigen. Deigen skal være klissete. Bygg og havre trekker til seg væske og når deigen har hevet er den ikke lenger så våt. Kjevle den hevede deigen ut på stekeplate og skjær opp ruter med en kniv. Deigen trenger 30 minutter til etterheving. Den kan også trilles i runde kuler og bakes i muffinsformer.
Stek brødet på ca 225 grader i 20- 25. Akkurat som under heving, må man følge med på stekingen. Frys gjerne brøde i porsjonspakker for da kan du ta med deg en frossen porsjon hver dag. Lunsjbrødet blir alltid ferskt.

Tilbehør


Til roastbeef kan du bruke mange forskjellige smaker. Anne Wang-Nilsen velger i dag hvitløksost, og et løksyltetøy hun kom over i en butikk. I tillegg passer det med årstidens bønner, plommer, bær, og nøtter.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no