av Helena Rønning
Anne Wang Nilsen lar seg inspirere. En gang hun var i Danmark fikk hun servert varme fiskekaker med tyttebærsyltetøy. Det smakte, selv om det kan høres rart ut for oss nordmenn. Med agurk og knekkebrød blir det et måltid med en pikant vri.
Tyttebær og agurk
Skrell og skjær agurken i litt store biter. Legg bitene i en separat boks sammen med tyttebærsyltetøy.
Pakk en fiskekake eller fiskepudding i folie. Legg også med grønnsker som er forvellet i to minutter. Fyll opp boksen med en liten ost, et eple, noen mandler, noen blåbær og knekkebrød. Dette knekkebrødet er laget på spelt, men det finnes mange varianter og fasonger som særlig barn synes er morsomme å spise.
Turid Tangens smakfulle speltknekkebrød
3,5 dl siktet spelt
3,5 dl sammalt spelt
1,5 dl klemt spelt (spletflak)
2 never solsikkekjerner
2 never sesamfrø
2 never linfrø
2 never havrekli
2 ts salt
2 ts bakepulver
o,5 dl olivenolje
1,5 dl vann
Bland alt det tørre og ha i vann og olje. Kjevle ut deigen til den er ca 2-3 mm og skjær eller trykk ut de fasongene du vil ha. Stek knekkebrødene på bakebapir ved 225 grader i ca 10 minutter. Det er lurt å følge med slik at de ikke brenner seg.