skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Original Italiensk pizza

Det enkle er ofte det aller beste.

Publisert 19.08.2005 15:51.
Av Helena Rønning

Ståle Knutsen er kjøkkensjef ved Jonas B. Gundersens Pizzarestaurant i Drammen. I tre år har han viet livet til å lage ekte Italiensk pizza, og han er ikke lei. Det er fordi god og enkel Italiensk pizza smaker optimalt.

Pizza


For å få til en perfekt Italiensk pizza må du bruke gode råvarer. Lag en tynn deig av durumhvete og ikke vanlig hvetemel. Den skal kjevles ut slik at den blir nesten så tynn som mulig.

Sausen


Tomatsausen er en av pizzaens tre hovedbestanddeler, og den blir best hvis du lager den selv. Skjær en vanlig løk i terninger og finhakk to hvitløksfedd. Stek/blank løken i en kjele eller en panne med litt olje. Tilsett 5 plommetomater eller klasetomater i terninger. Det er viktg at tomatene er skikkelig røde, faste og at de veier tungt i hånden når du holder dem. Tilsett gjerne noen flere tomater fra en boks. Ha i litt frisk oregano og noen revne basillikumblader, ikke hakkede. Basillikum taper aroma hvis du skjærer i bladene. La sausen koke i en halv time.

Steking


Når sausen er ferdig smører du den ut over pizzaendeigen. Skjær fersk mozarella i skiver og fordel jevnt ut over pizzaen. Stek pizzaen på 300-400 grader. For å få til en sprø bunn må du ha sterk varme. Er du riktig ivrig kan du kjøpe en flat lavastein som du kan legge i ovnen. Steinen gjør at temperaturen under pizzabunnen blir virkelig varm. Med så mange grader trenger pizzaen bare 5-10 minutters steking.

Servering


Når pizzaen er ferdig stekt, trenger den en siste hånd på verket. Hell over litt god oliven olje. Noen blader basillikum og litt nykvernet sort pepper. Hvis du ser etter har du en pizza med fargene til det Italienske flagget. Rød saus, hvit ost og grønne basillikumblader.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no