Av Helena Rønning
Simon Andersen er skuespiller og humorist fra Larvik. Han bor og jobber i Oslo høst, vinter og vår, men hver sommer er det Stavern som er tilholdstedet. 17 somre har underholdt sommergjester og fastboende. Enten på kruttårnteateret eller med egne revyer. I år spiller han i sommershowet ” Vi flipper ut” på Hotell Wasillioff. Simon er gald i å lage mat og her er hans enkle men gode sommermatoppskrifter.
Indisk løksalat
1 løk hakkes, ha over 1 ½ ts salt, 1 ts sukker og saften fra 1 sitron. Sitronen nøytraliserer den sterke smaken som finnes i løken. Dermed blir dette en litt søt løksalat.
Basilikumscampi m/ skinke
Skrell rekene og ta ut den brune strengen som ligger langs ryggen. Legg et par basilikumblader rundt og rull rekene inn i en skive med spekeskinke. Det beste er spansk serranoskinke, men det går helt fint med en norsk type.
Stek rekene på middels varme i en stekepanne med litt olje og krydre med litt nykvernete sort pepper.
Nypotetsalat
400 gram kokte nypoteter skåret i store terninger. Fin hakken liten rødløk, 2 stenger av stangselleri og persille. Ha over 2 ss eddik og 3 ss olivenolje, salt og pepper.