skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Konfekt à la Elvis

Kaloribombe til kaffen

Publisert 19.05.2005 17:29.
av Helena Rønning

Denne konfektkaka hadde helt sikkert Elvis falt for. Den inneholder mange kalorier, men som vi alle vet; det er i kaloriene smaken sitter.

Alf Stolpestad lærte å lage konfekten av en kokk da han var på jobb i Nordsjøen. Nå lager han den selv, av å til vel og merke..

Konfekt à la Elvis


En boks lys sirup blades med ett glass peanøttsmør. Hvis sirupen er veldig hard, kan du varme blandingen forsiktig opp i en kjele. Det er viktig at peanøttsmør og sirup blir godt blandet.

Deretter blander du inn cornflakes. Ta omtrent like mye cornflakes som det går i et glass med peanøttsmør, og jobb flakene inn i massen.

Smør blandingen ut over et fat. Bunnen skal være ca en centimeter i høyden. Varm 2-3 plater kokesjokolade i vannbad. Du kan velge om du vil bruke mørk eller lys sjokolade. Smør sjokoladen ut over peanøttblandingen. Pynt hvis du vil.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no