skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Eggende påskegodt

Eggesnadder frem fra glemmeboken

Publisert 18.03.2005 07:03.
Av Helena Rønning

Sverre Lilloe har lang fartstid som hovmester fra forskjellige kjente og store kjøkken som Park Hotell i Sandefjord, SAS Skandinavia og Slottet, bare for å nevne noen.
Han kan mye om mat. Når påsken kommer er det tradisjon og det enkle som gjelder..

Eggedosis

Skal man lage eggedosis til påske, er det nesten helt nødvendig å male eggene etterpå. Det betyr at du må prøve å blåse eggehvite- og plomme ut av skallet. Ta en gaffel eller en stoppenål og lag et hull i begge ender. Prøv å blås ut innholdet uten å ødelegge egget.

Pisk eggene med så mye sukker som du ønsker. Du trenger ikke mye for at eggedosisen skal smake søtt. Melis kan du også bruke. Da får eggedosisen litt tykkere konsistens.

TIPS: Du kan gjerne smaksette med appelsinlikør eller sjokaldebiter

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no