Bitter appelsinmarmelade smaker i hele munnen. Den er søt, sur, bitter og med litt salta smør på loffen, er smaken fullkommen.
Av Helena Rønning
Nanna Weberg er daglig leder i Konnerud barnehage. Da Nanna var liten fikk hun ofte servert denne hjemmelagede marmeladen på kjøkkenet til sin kjære farmor. Nå er Nanna stor, og lager marmeladen selv.
Men, det er ikke mange av ungene i barnehagen som liker den, selv om den er nesten mettet med sukker.
Bitter Appelsinmarmelade
5 bitre appelsiner (de kan du bestille i grønt avdelingen). Del appelsinene i to ta ut steinene. Spar på steinene og saften som følger med. Skjær appelsinskallet i fine og tynne strimler og ha det i en stor kjele.
Hell på 2 liter vann og la det koke under lokk i en og en halv time. Samtidig koker du steinene sammen med saften og litt vann. De gir fra seg pektin som gjør marmeladen til en gele. Naturens egen certo.
Etter en og en halv time tilsetter du 2-3 kg sukker. Sil steinene fra væsken og ha pektinkoket i den store kjelen også.
La marmeladen koke i en time til. Smak til med sukker og hell på syltetøyglass.