Vi bør spise noe blått hver dag. Det mener Gunnhild Wik Mikkelsen som er ekspert på hva mat egentlig inneholder og hva den gjør med kroppen vår. Blå mat gjør godt for hjernen, for blodårene og for bindevevet.
Av Helena Rønning
Hva er blå mat? Jo, blå druer og rosiner. Blå plommer og svisker. Rødvin, kirsebær, bringebær, solbær og bjørnebær. Kongen med blått blod er selvfølgelig blåbær.
I dag faller valget på blåbærsmoothie. Det som er fint med smoothie er at du får med hele bæret eller frukten i drikken, ikke bare saften.
Det er fint å få med litt protein i en smoothie. Her har vi brukt nøtter og frø, men du kan gjerne ta i litt cottage cheese, tofu eller proteinpulver. For deg som ikke orker å spise frokost, er dette et bra alternativ.
Blå smoothie
2 ss solsikkefrø,
2 ss kokosmasse, og
1 neve mandler pulveriseres i mikseren først. Hvis du har en eklektisk kaffekvern kan du bruke den for å kverne disse harde ingrediensene godt.
Hell i mikseren:
1 glass biola naturell,
1 glass blåbær og
1 moden banan (kan sløyfes om man vil)
Hvis du ønsker å at smoothien skal bli søtere, kan du ha i litt utvannede svisker eller rosiner.
TIPS. Det er fullt mulig å ha litt musserende vin eller rødvin i denne smoothien også. Prøv og smak.