skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Risotto med sopp

I denne retten er det hvitvin og parmesan som sammen med sopp, gjør susen. Med timian på toppen, blir dette fantastisk godt og enkelt.

Publisert 08.10.2004 13:47. Oppdatert 09.10.2004 14:09.
Av Helena Rønning

Skjær soppem i skiver eller biter.
Inger Elisabeth Frømyhr fikk servert denne risottoen for et halvt år siden.

Da ble hun helt himmelfallen, så godt var det. Siden har hun laget den så ofte som mulig.

RISOTTO MED SOPP, PARMESAN OG TIMIAN

Skjær 250 gram sopp (sjampinjong, steinsopp, kantareller eller piggsopp) i skiver/biter, og skjær en purre i biter.

Smelt 60 gram smør og litt olivenolje i en stor tykkbunnet kjele.

Stek sopp og purre lett og ha i 250 gram risottoris (det er veldig viktig å ha ordentlig risottoris og ikke vanlig ris).

La risen trekke inn saft fra sopp, og purre og så begynner det morsomme.

Du skal spe til med 5 dl grønnsak- eller hønsebuljong og 2,5 dl tørr hvitvin (det er veldig viktig å spe litt og litt.)

La risen få trekke inn væsken mellom hver gang du tilsetter mer væske.

I tillegg må du røre hele tiden.

Når all væsken er rørt inn, har du i 50 gram fersk revet parmesan og en god neve fersk timian.

Dette er bare overraskende fantastisk!

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no