I denne retten er det hvitvin og parmesan som sammen med sopp, gjør susen. Med timian på toppen, blir dette fantastisk godt og enkelt.
Av
Helena Rønning
|
Skjær soppem i skiver eller biter. |
Inger Elisabeth Frømyhr fikk servert denne risottoen for et halvt år siden.
Da ble hun helt himmelfallen, så godt var det. Siden har hun laget den så ofte som mulig.
RISOTTO MED SOPP, PARMESAN OG TIMIAN
Skjær 250 gram sopp (sjampinjong, steinsopp, kantareller eller piggsopp) i skiver/biter, og skjær en purre i biter.
Smelt 60 gram smør og litt olivenolje i en stor tykkbunnet kjele.
Stek sopp og purre lett og ha i 250 gram risottoris (det er veldig viktig å ha ordentlig risottoris og ikke vanlig ris).
La risen trekke inn saft fra sopp, og purre og så begynner det morsomme.
Du skal spe til med 5 dl grønnsak- eller hønsebuljong og 2,5 dl tørr hvitvin (det er veldig viktig å spe litt og litt.)
La risen få trekke inn væsken mellom hver gang du tilsetter mer væske.
I tillegg må du røre hele tiden.
Når all væsken er rørt inn, har du i 50 gram fersk revet parmesan og en god neve fersk timian.
Dette er bare overraskende fantastisk!