Av
Helena Rønning
Filosofien til Anne Wang-Nilsen er at barna må få lov til å sanse maten de skal spise. Det betyr at de må få ta, lukte og se på de ingrediensene som vi bruker. På den måten blir ungene tryggere og mer nysgjerrige på maten. Dermed blir de mer villige til å smake nye ting også.
Både barn og voksne bør spise variert for å få de næringstoffene som vi trenger og disse fiskekakene er ypperlige for at barn skal få smaken på fisk.
Fiskekaker med skjulte og åpenbare gleder
Dette trenger dere:
500 gr fiskefilet
2 egg
4 små spiseskjeer potetmel
ca 1 ts salt
ca ½ ts hvit pepper
ca ½ ts muskat
2 dl melk/fløte
ca 100 gr revet ost
2-3 dl paprikabiter, gjerne i ulike farger
1. Sjekk at det ikke er bein i fileten og klipp fisken i en food-prosessor
2. Tilsett salt og «kjør» dette sammen først.
3. Tilsett potetmel, muskat og pepper og «kjør» det tørre sammen med fisken.
4. Tilsett melk/fløte og la det også blande seg i food prosessoren.
5. Ta fiskefarsen over i en bolle og rør egg, revet ost og paprikabiter sammen.
La gjerne den ferdige farsen hvile i en halvtimes tid i kjøleskapet.
6. Brun smør/olje gyldent i stekepannen. Legg farsen med spiseskje direkte i stekepannen og stek dem over middels varme til de er gjennomstekte
Tilbehør:
Nå om høsten er det flotte grønsaker å få tak i. Ta barna med på torvet og kjøp forskjellige bønner, eller plukk fersk mais hos en maisbonde. Med litt rømme og litt smør på gjør det susen.
Fiskekakene er også ypperlige på mat pakka dagen etter!!