skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Tok grusom revansj mot Molde

Lillestrøm tok en grusom revansj for tapet mot Molde i fjorårets cupfinale. «Kanarifuglene» punkterte kampen i løpet tidlig og vant helt fortjent 3-0.

Publisert 16.05.2006 21:18.
Med sin sjette seier på rad seiler Lillestrøm videre på medgangsbølgen og kan feire 17. mai i ensom majestet på toppen av tabellen i eliteserien.

Spissparet Olivier Occean (2) og Michael Mifsud sørget for målene og fremstår i øyeblikket som et av toppseriens giftigste par. Occeans to scoringer kom etter frispark fra svensken Christoffer Andersson, Mifsuds mål kom etter et praktfullt innlegg fra Robert Koren.

Totalt har serielederen scoret 11 av sine 15 mål etter dødballsituasjoner. Det sier litt om Lillestrøms effektivitet at laget scoret tre mål på sine tre første målsjanser. Det kunne gjerne blitt fire, men Andersson klarte ikke å løfte ballen over Molde-keeper Jan Kjell Larsen, som måtte gi retur på et Koren-frispark.

Til tross for at seieren markerte Lillestrøms første 16. mai-triumf på åtte år, nektet trener Uwe Rösler sine gutter å feire begivenheten. Han sa på spøk at han selv ville gå ut i Lillestrøms gater for å kontrollere at alle etterkom ordren. Men i 17. mai-tog fikk gutta lov til å gå.

Rösler hviler ikke på laurbærene og har allerede begynt å forberede den vanskelige bortekampen mot Stabæk førstkommende søndag. Han er klar over at det ikke blir noen lett oppgave.

Tabber

Molde-trener Arild Stavrum hevdet at to grove forsvarstabber ga Lillestrøm altfor lett spill.

– Man gjør ikke slike tabber mot Norges for tiden beste lag på Åråsen. Skal vi vinne her, må vi ha en maksimal dag, og det hadde vi ikke, sa han.

– Ved den første scoringen var vi fryktelig uorganisert, og den andre kom som et resultat av en dårlig klarering. Vi er for lite tøffe i avgjørende situasjoner, og da kan vi ikke vinne på Åråsen, sa Stavrum, som mente det ikke var det minste merkelig at laget hans ikke presterte like godt mot Lillestrøm som det gjorde hjemme mot Fredrikstad.

– Man må ta i betraktning den motstander vi møter, sa han.
Han har imidlertid godt håp om at Molde kommer sterkt tilbake allerede i neste match.

Takker

Dagens mann, Olivier Occean, var mektig glad for at han endelig lyktes i en seriekamp foran eget publikum.

– Jeg gir treneren (Rösler) æren for det. Han har hele tiden gitt meg oppmuntring. I dag løsnet det litt, og jeg synes Mifsud og jeg nå utfyller hverandre bedre og bedre for hver kamp, sa canadieren.

Rösler fortalte at han hadde sagt til Occean før kampen at det var hans dag. Det var bare å stå på.

– Han er fortsatt ung og har ikke mange år bak seg som proff. Det tar tid å etablere seg på et høyt nivå, sa Rösler.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM MOLDE FK

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no