skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Molde ble norsk mester i fotball på Ullevaal Stadion i Oslo søndag etter at de slo Lillestrøm 4-2 etter ekstraomganger i cupfinalen. )Foto: Jon Eeg / SCANPIX)

Hjemmelaget rettferdighet for Molde

Spillere fra tre kontinenter scoret da Molde vant NM-gull, men det var hjemmelagde Daniel Berg Hestad som avgjorde.

Publisert 07.11.2005 06:33.
Molde-kapteinen var like sint som lagkameratene da seieren i ordinær tid glapp på en gal dommeravgjørelse i siste minutt, men han kanaliserte sinnet i prestasjonen som ga vinnermål i første ekstraomgang da Lillestrøm ble slått 4-2.

Canadiske Rob Friend og senegalesiske Madiou Konate ga Molde ledelsen to ganger, men tunisieren Khaled Mouelhi og sunnmøringen Arild Sundgot utlignet hver sin gang, sistnevnte på en gavepakke av et straffespark.

Etter 89 og et halvt minutt tok Robert Koren frispark fra venstre. Ballen hoppet gjennom en klynge med spillere og ufarlig inn til keeper, trodde drøyt 25.000 mennesker på Ullevaal. Men dommer Brage Sandmoen hadde sett noe annet, og pekte på straffemerket.

Ballen hadde vært borti armen til Magnus Kihlberg, men TV-reprisene viste at det skjedde bare fordi Kihlberg ble dyttet av Magnus Powell. Molde-protestene hjalp ikke. Sundgot fikk legge ballen til rette og banke 2-2 i krysset på overtid.

Da Stian Ohr fire minutter på overtid ble dratt i armen av Frode Kippe inne i LSK-feltet, og fikk frispark mot seg, kokte det nesten over for blåtrøyene. Ohr var hoppende gal, og kaptein Daniel Berg Hestad skrek av sinne.

Etter en kort pause og tre minutters spill i første ekstraomgang skrek Berg Hestad igjen, denne gang av glede etter å ha sendt Molde foran for godt. Claus Reitmaier slo hans nikk i tverrliggeren, men Berg Hestad fulgte på og banket returen i nettaket.

Daniel Berg Hestad gir Molde ledelsen for tredje gang på Ullevål søndag. Scoringen kom tidlig i første ekstraomgang. (Foto: Jon Eeg / SCANPIX)

Noen minutter senere leverte Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk en superredning da Kippe nikket mot hjørnet. Nærmere kom ikke gultrøyene sin første tittel siden 1980-tallet, for tidlig i annen ekstraomgang avsluttet innbytter John Andreas Husøy en flott Molde-kontring med kampens siste mål.

Fortjent

Molde var best i første omgang mot et tafatt Lillestrøm-lag og tok fortjent ledelsen i det 25. minutt. Rob Friend vant en hodeduell på egen halvdel, stormet framover og fikk en perfekt gjennombruddsball fra høyreback Trond Strande.

Lillestrøms høyreback Christoffer Andersson opphevet offside og tapte deretter løpsduellen med Friend, som brukte muskler og sørget for at svensken ikke nådde fram med taklingsfoten. Etter å ha ristet av seg motspilleren sendte Friend ballen kaldt forbi Reitmaier.

Fram til da hadde Molde hatt flere halvsjanser og en stor sjanse da Friend etter forarbeid av Berg Hestad og Stian Ohr tvang Reitmaier til en flott redning. Lillestrøm skapte svært lite i første omgang, men kom litt mer med etter målet, og fikk utligningen bare sekunder ut i annen omgang.

Andersson revansjerte seg da han kom fram på høyresiden og slo et målgivende innlegg, men det var en fullstendig markeringssvikt i Molde-forsvaret som gjorde at Khaled Mouelhi mutters alene kunne stupe fram og nikke ballen i mål. Da var det spilt 25 sekunder av annen omgang.

Svikt

Målet satte fart i Lillestrøm-laget som rettet blikket mot sine egne supportere bak Molde-målet og jaktet flere scoringer. Men i stedet var det Molde som scoret igjen, og det på Lillestrøms spesialitet – dødball.

I sin første cupkamp løp Madiou Konate inn mot første stolpe og skallet Stian Ohrs hjørnespark i nettet mellom tre handlingslammede Lillestrøm-spillere. Markeringssvikten var like total som den hadde vært på motsatt side av banen ved 1-1-målet, men det spilte ingen rolle for Konate eller de elleville Molde-supporterne bak målet.

Lillestrøm flyttet opp spillere i jakt på ny utligning, men var heldig som unngikk straffespark mot da Kippe la ned Konate.

Lillestrøm skapte nesten ikke sjanser. Midtstopper Pål Steffen Andresen var nærmest da han i det 80. minutt nikket Pål Strands frispark over mål fra kort hold, inntil straffesituasjonen et halvt minutt før ordinær tid var ute.
Straffesparket kunne gitt feil vinner, men forlenget bare lidelsen for Lillestrøm (og for Ullevaal-matta), og ga rom for en hjemmelaget Molde-helt. (©NTB)

Flere saker: ALT OM MOLDE FK
Flere saker: ALT OM ROMSDAL