skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Kvalik og cupfinale for Molde

Snakk om merkelig høst for Molde. Etter uavgjort 2-2 mot Lillestrøm i serieavslutningen må klubben både kjempe om å overleve i eliteserien og vinne kongepokalen.

Publisert 29.10.2005 21:38.
Fredrikstads seier over sølvlaget Start sendte Molde på usikker grunn. Nå venter enten Sandefjord eller Moss i kvalifisering til neste års eliteserie. Om en uke skal laget til Ullevaal for å møte Lillestrøm en gang til, da i kamp om NM-trofeet.

– Vi må konsentrere oss om både cupfinalen og kvalifiseringen. Det betyr konsentrasjon på to fronter for oss. Vi er skuffet over Start som ikke slo Fredrikstad, sa en noe presset Molde-trener Bo Johansson.

Han kan iallfall glede seg over at lørdagens tomålsscorer Rob Friend slapp rødt kort for en stygg felling i 2. omgang. Dermed er Friend klar for cupfinale og kvalifisering.

Bommet

Bare fem minutter var spilt da Robert Koren sendte Lillestrøm i ledelsen på Åråsen. Sloveneren brøt midt på Moldes banehalvdel, forserte framover og klemte til fra 20 meter. Knut Lillebakk i gjestenes mål var ikke like imponerende.

Lillestrøm holdt trykket og økte et snaut kvarter før slutt til 2-0 ved Pål Strand, som satte et frispark rett i mål fra 30 meter ute ved sidelinjen. Men bare minuttet senere skapte Rob Friend ny spenning med sin redusering. LSK-keeper Claus Reitmaier bommet på et overlegg, og Friend fikk fritt gå opp og nikke ballen i buret.

Like etterpå gikk samme Friend til angrep på Espen Søgård med en stygg takling. Belønningen fra dommer Espen Berntsen ble gult kort.

– Burde vært utvist

– Han burde vært utvist, medga Bo Johansson, som kan takke for at han får med storscoreren til cupfinalen. Rødt ville satt Friend på Ullevaal-tribunen.
– Jeg ville ikke blitt overrasket over rødt kort, innrømmet Friend selv etter kampen.

Friend utlignet til 2-2 i siste minutt, igjen med hodet, men Molde måtte vinne for å unngå kvalifisering.
Lillestrøm kan glede seg over 4. plass i serien og plass i Royal League.
– Jeg er godt fornøyd med 4. plass, sa LSK-trener Uwe Rösler. (©NTB)

Flere saker: ALT OM MOLDE FK
Flere saker: ALT OM ROMSDAL