skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

MFK klar for cupfinale

Dette var kronen på verket, jublet match-vinner Daniel Berg Hestad etter at Molde var sikret cupfinaleplass med 1-0 over Hønefoss. Han ble matchvinner vel kvarteret før slutt.

Publisert 23.09.2005 00:21. Oppdatert 23.09.2005 13:30.
Molde var klart bedre enn Hønefoss, men slet med å få uttelling på sjansene. Det skyldtes blant annet en meget god Hønefoss-keeper, Thomas Solvoll, som sto som en mur gjennom hele kampen.

Nå har Molde slått både Aalesund, Rosenborg og Hønefoss på
halvannen uke. Det var derfor en glad og lettet Daniel Berg
Hestad som snakket om 1-0-seieren som kronen på verket.

Glad Berg Hestad

Jeg er lettet fordi vi endelig scoret. Det var et under at målet ikke kom tidligere. Jeg er også veldig glad for at vi skal til Ullevaal igjen, sa Berg Hestad. Han var selv banens beste som han var det mot Rosenborg. Molde gjennomførte en god kamp, men med dårlig effektivitet og innimellom også en smule mangel på konsentrasjon hos enkelte spillere.

Sist Molde spilte cupfinale var i 1994. Daniel Berg Hestad var på laget den gangen også. Nå gjør Molde FK og moldenserne seg klar for Oslo igjen første helga i november.

Hønefoss holdt bra følge med Molde de første 25 minuttene av kampen. Så tok Molde totalt over. Fem gode målsjanser endte i ingenting. Moldes effektivitet var ikke all verden å skryte av, men så hadde da også Hønefoss sin beste mann mellom stengene.

Hønefoss-sjanser

I annen omgang startet det også nokså jevnt, og ingen av laget produserte så mye før Daniel Berg Hestad satte inn vinnermålet etter 73 minutter. Stian Ohr som nok en gang spilte en god kamp i Molde-angrepet, forsøkte seg først. Keeper halvklarte før Berg Hestad dundret ballen i mål.

Hønefoss hadde knapt en sjanse før Molde scoret, men flyttet laget opp og kunne med litt tur ha scoret i sluttminuttene. Både Kai Risholt og Olav Zanetti hadde brukbare sjanser. Men Hønefoss blottla seg bakover i den samme perioden, og Molde kunne også ha pyntet på seieren.

Molde best

Med litt flaks hadde vi stått kampen ut. Det manglet bare et drøyt kvarter, så vi hadde sjansen, sa en småskuffet Hønefoss-trener Peter Engelbrektsson. Men Molde var jo bedre enn oss, og de holdt et tempo over tid som var betydelig høyere enn vi er vant til, sa Hønefoss-treneren. Også Hønefoss-keeper Thomas Solvoll var litt småforbannet over målet han slapp inn, etter å ha holdt buret rent nesten hele kampen gjennom. Jeg fikk ikke ballen langt nok ut da det første skuddet kom. Berg Hestads skudd var jeg sjanseløs på, sa han i garderoben etter kampen. Solvoll var Hønefoss' bestemann, men også forsvaret skal krediteres for en solid kamp, selv om begge de to faste midtstopperne (Christer Ellefsen og Frode Lafton) hadde karantene. Fremover fikk laget lite til før i
sluttminuttene.

Styrer unna

En glad mann på Molde stadion var også Moldes populære trener, Bosse Johansson. Han har nå ført laget til cupfinalen i sin første sesong, og han er i ferd med å styre unna nedrykksspøkelset i serien. Nå er vi klar for å møte Lillestrøm. Vi skal faktisk møte dem to ganger på en uke, så det blir spennende, sa Bosse. Han medgir at spillerne måtte slite hardt for cupfinaleplassen, og at det
var fare på ferde i sluttminuttene da Hønefoss pøste på med folk fremover på banen. (©NTB)

Moldebenken ekspolderte i jubel etter at cupfinaleplassen var sikret.Foto:Gorm Kallestad/Scanpix