skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Straffe avgjorde Moldes seier

Molde farlig foran Fredrikstadmålet gang på gang men sløste med sjansene. Foto: Gunnar Sandvik
Molde sløste og sløste med sjansene og trengte til slutt et straffespark for å sikre seieren over gjestene.

Publisert 19.06.2005 20:07. Oppdatert 19.06.2005 21:08.

KAMPFAKTA

Molde – Fredrikstad 2-1 (1-0)
Molde stadion
4749 tilskuere
Mål: 1-0 Rob Friend (24), 1-1 Markus Ringberg (77), 2-1 Matej Mavric (str.80)
Dommer: Stig Rune Krokdal, Nessegutten
Gult kort: Dag Roar Ørsal, Toni Kallio, Molde. Simen Brenne, Pål André Czwartek, Fredrikstad
Lagene:
Molde (4-4-2): Lars Ivar Moldskred – Trond Strande, Marcus Andreasson, Matej Mavric, Toni Kallio – Tommy Eide Møster, Magnus Kihlberg, John Andreas Husøy, Dag Roar Ørsal (Knut Olav Rindarøy fra 74.) – Rob Friend, Stian Ohr.
Fredrikstad (4-4-2): Steinar Sørlie – Pål André Czwartek, Bora Zivkovic, Roger Helland (Christian G. Petersen fra 31.), Trond Erik Bertelsen – Dagfinn Enerly, Michael Røn (Martin Wiig fra 75.), Simen Brenne, Øyvind Hoås (Lars Blixt fra 60.) – Markus Ringberg, Brian West. (NTB)

SPILLERBØRS

Lars Ivar Moldskred 5, Trond Strande 6, Marcus Andreasson 6, Matei Mavric 6, Toni Kallio 5, Dag Roar Ørsal 6, Magnus Kihlberg 6, Jon Andreas Husøy 5, Tommy Eide Møster 6, Rob Friend 7, Stian Ohr 7.

1:Elendig, 2:Ute av form, 3:Dårlig, 4:Under pari, 5:Middels, 6:God, 7:Svært god, 8:Landslagsklasse, 9:Strålende, 10:Verdensklasse.

Vurdert av Rune Hustad og Øyvind Johan Heggstad

Uenig med dommeren

Dommeren mente at FFK-forsvareren Pål Czwartek rev den storvokste Molde-angriperen Rob Friend over ende innenfor 16-meteren. Det var FFK-trener Egil Olsen fullstendig uenig i.

– Tvert imot var det Rob Friend som dro ned Czwartek, sa en lite blid Drillo til NTB etter kampen. Han mener dermed at dommeren snøt Fredrikstad for det ene poenget.

Molde best

Uansett var det tydelig for alle, Egil Olsen inkludert, at Fredrikstad sliter for tiden.

– Molde var klart best, og dommeren var god – bortsett fra at han tok feil i avgjørelsen om straffen, sa Olsen. Han mener at en for dårlig innstilling hos FFK-spillerne og mange feilpasninger samt at skadeproblemer tærer hardt for laget for tiden.

Mot Molde pådro Roger Helland seg en hodeskade og kan bli nødt til å stå over neste kamp. Mens Fredrikstad gjorde en av sine dårligste kamper for året, var det lite å si på innstillingen og innsatsviljen hos Molde denne gangen. De ville vinne, og har foreløpig berget seg ut av den verste nedrykkssumpen.

Elendig effektivitet

Men Moldes store problem er fortsatt uløst: Den elendige effektiviteten. Rob Friend, som scoret ett mål og i tillegg skaffet Molde straffen, hadde minst tre supersjanser som burde gitt uttelling. Det forteller også sitt at Fredrikstad scoret på sin aller første sjanse, en drøy halvtime ut i annen omgang.

Stolt Bosse

– Jeg er stolt over at vi kom tilbake etter at Fredrikstad utlignet. Jeg er fornøyd med kampen og resultatet, men effektiviteten kunne ha vært bedre, medgir Molde-trener Bo Johansson. Han mener at straffen til Molde i slutten av annen omgang var korrekt dømt.

Avgjorde på straffe

Det var Molde som tok ledelsen da Rob Friend avsluttet et flott Molde-angrep. Pasningen fra Stian Ohr gikk på tvers gjennom hele FFK-forsvaret, til Friend som sto på bakre stolpe. Molde dominerte det meste av kampen, bortsett fra en periode i annen omgang da Fredrikstads scoring kom.

Det var Trond Erik Bertelsen som sendte av gårde et langskudd som Markus Ringberg stusset videre og i mål. Molde avgjorde på straffen, som ble satt inn av Matej Mavric etter 80 minutters spill.

Husøy banens beste

Hos Molde la John Andreas Husøy for dagen en enorm innsats og ble kåret til Moldes beste av publikum. Laget som helhet leverte varene, og både Stian Ohr og Tommy Eide Møster gjorde en solid kamp. Fredrikstad-laget var en skuffelse. Keeper Steinar Sørlie var lagets beste.

– Raymond Kvisvik kommer, sier Egil Olsen, og han tror at det skal være mulig å klare 14 poeng til i årets serie. – Da har vi 30 poeng, og klarer oss.(NTB)

Flere saker: ALT OM MOLDE FK