skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Bare nesten for Molde

Molde skapte ny spenning ved å redusere til 2-1 like etter pause, men reiste poengløse hjem fra Skien.

Publisert 12.06.2005 20:11. Oppdatert 13.06.2005 09:33.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Svart/hvit jubel

Etter 489 minutter med måltørke, var marerittet over for Odd Grenland. Sju uker var gått siden siste seier (mot Bodø/Glimt 24. april), mens siste Odd-scoring kom ved stopper Jan-Frode Nornes for seks uker siden (mot Fredrikstad 1. mai).

Søndag kunne de sort-hvite endelig juble igjen. Molde ble satt på plass med 2-1, og Odds spillere og støtteapparat kunne omsider finne fram barberskum og- høvel for å ta fatt på jobben med å barbere vekk to uker gamle skjeggstubber.

Etter massakren mot Rosenborg (tap 0-5) bestemte laget at ansiktshåret skulle gro fritt til neste seier i eliteserien.
Molde ble redningen.

En perle

Nå skal det bli godt å rake seg, gliste målscorer Per Nilsson etter kampen. Svensken sendte Odd i føringen med et kanonskudd fra drøyt 20 meter. Christian Flindt Bjerg dyttet et frispark kort videre til Nilsson, som dro bort en spiller og knallet til.

Ballen var innom en Molde-forsvarer og satte keeper Lars Ivar Moldskred ut av spill, men Nilssons skudd var uansett en perle.

- Jatteskont

- Kjempedeilig å score det målet. Presset på spillerne har vært stort etter fem kamper uten scoring, og det var jatteskont at jeg fikk æren, sa svensken før barberhøvelen fikk gjennomgå.

- Nei, nå lar vi skjegget gro videre til vi taper igjen neste gang, parerte Morten Fevang i garderoben etter kampen. Forslaget ble nedstemt tvert. Odd-spillerne nøt smaken av sjelden selvtillit.

Farlig nær

Espen Hoff måtte ut med skade 20 minutter ut i kampen, og erstatteren het Fernando de Ornelas. Han sendte Odderane til himmels med 2-0-scoringen like før pause. Innbytteren dro av to spillere og scoret fra skrått hold.

Men det drøyde ikke lenge før nervene var tilbake i kampen. Toni Kallio reduserte til 2-1 etter et frispark fra Thomas Mork, og Molde var farlig nær utligning flere ganger i 2. omgang.

Endelig får spillerne lønn for strevet. De har jobbet godt i andre kamper også, men uten at det har betalt seg som nå, sa Odd-trener Arne Sandstø.

Gave

Seieren mot Molde kom som en gave fra oven. Skienslaget falt til bunns etter 0-2-tapet for Lyn på hjemmebane dagen før nasjonaldagen.

Fortsatt ligger Odd Grenland klistret til tabellbunnen, men nå ser spillerne omsider en vei ut av uføret. Tabelljumbo Odd er a poeng med Ham-Kam (8) og har bare ett poeng å ta igjen på Molde, Aalesund og Bodø/Glimt. (©NTB)